ΑρχικήinetIPhones: Συνδέεται το κόστος τους με την διάρκεια ζωής τους;

IPhones: Συνδέεται το κόστος τους με την διάρκεια ζωής τους;

iphones διάρκεια ζωήςΟι μαζικές τεχνολογικές καινοτομίες προκαλούν στους ανθρώπους “ψεύτικες” και “εικονικές” ανάγκες με αποτέλεσμα να επενδύουν όλο και περισσότερο σε τεχνολογικά gadgets, χωρίς ωστόσο να λαμβάνουν υπόψη ότι αυτά έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής και δεν κρατούν για πάντα. Συγκεκριμένα, όσον αφορά τα iPhones, το ερώτημα που κυριαρχεί αφορά την διάρκειά τους. Με άλλα λόγια, όλοι αναρωτιούνται κάθε φορά πόση διάρκεια ζωής αναμένεται να έχει ένα iPhone καθώς αυτό το στοιχείο δείχνει αφενός αν έχει γίνει καλή επένδυση στην συσκευή από οικονομικής απόψεως και αφετέρου αν μπορεί κάποιος να υπολογίζει την συσκευή για το μέλλον. Ωστόσο, όπως όλα τα τεχνολογικά gadgets έτσι και τα iPhones έχουν συγκεκριμένη διάρκεια ζωής. Ένα iPhone μπορεί, πέρα από το να χαθεί, είτε να σπάσει είτε να εμφανίσει πρόβλημα στην μπαταρία του, πράγμα που δείχνει την κακή ποιότητα της μπαταρίας. Το πότε θα χαλάσει η μπαταρία εξαρτάται τόσο από το μοντέλο του iPhone όσο και από την συχνότητα που χρησιμοποιείται. Όπως και να’χει όμως, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το γεγονός ότι οι μπαταρίες είναι αναλώσιμες και δεν διαρκούν για πάντα.μπαταρίες διάρκεια ζωής

Ειδικότερα, οι κανονικές αλκαλικές μπαταρίες, όπως μια μπαταρία Duracell ή Energizer, έχουν διάρκεια ζωής ενός κύκλου φόρτισης και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μία φορά. Οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες έχουν επίσης διάρκεια ζωής. Σύμφωνα με την Apple, η μπαταρία του iPhone έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί έως 80 τοις εκατό της αρχικής της χωρητικότητας σε 500 πλήρεις κύκλους φόρτισης. Υπάρχει μια εφαρμογή Mac που ονομάζεται CoconutBattery 3 και παρέχει περισσότερες πληροφορίες για τις μπαταρίες.διάρκεια ζωής iphones coconutbattery

Εάν θεωρήσουμε ότι η διάρκεια ζωής μιας μπαταρίας ισούται με 500 κύκλους φόρτισης, τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον αριθμό των κύκλων φόρτισης μαζί με τη διάρκεια ζωής της συσκευής για να υπολογίσουμε πόσο θα διαρκέσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ηλικία από το CoconutBattery, καθώς αυτό αναφέρει μόνο την ημερομηνία κατασκευής της συσκευής και όχι το για πόσο καιρό η συσκευή έχει χρησιμοποιηθεί.

Σύμφωνα με έναν φανατικό χρήστη iPhone που έχει μετρήσει πόσο καιρό χρειάζεται να φορτιστεί το iPhone 11 και το iPhone 11 Pro Max ισχύουν τα ακόλουθα:

iPhone 11: 1,6 ημέρες

iPhone 11 Pro Max: 2,6 ημέρες

Αν υποθέσουμε ότι η φθορά της μπαταρίας είναι 20% σε σχέση με τους 500 κύκλους φόρτισης, μειώνουμε τον κύκλο μιας φόρτισης κατά 10% για να φτάσουμε κατά μέσο όρο στους 500 κύκλους.

iPhone 11: 1,4 ημέρες

iPhone 11 Pro Max: 2,4 ημέρες

Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος για να φτάσει τους 500 κύκλους φόρτισης, αν κάποιος το χρησιμοποιεί συνέχεια είναι ως εξής:

iPhone 11: 720 ημέρες (ή 2 χρόνια)

iPhone 11 Pro Max: 1.200 ημέρες (ή 3,3 έτη)

Έτσι, όσα περισσότερα χρήματα ξοδεύει κάποιος για να αγοράσει ένα iPhone, τόσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι μεγαλύτερη, οπότε κάθε κύκλος φόρτισης είναι μεγαλύτερος.

Ένα άλλο θέμα που τίθεται αφορά την χωρητικότητα. Επομένως, ένας χρήστης θα πρέπει να υπολογίζει πόσο αποθηκευτικό χώρο θα χρειαστεί, επειδή αυτός είναι ένας άλλος συχνός λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι δεν ικανοποιούνται με τα iPhones τους. Αυτό είναι πιο δύσκολο να προγραμματιστεί και εξαρτάται από τον όγκο των δεδομένων που θέλει κάποιος να μεταφέρει στο cloud αλλά και από το πόσα χρήματα είναι διατεθειμένος να πληρώσει για cloud αποθήκευση.

Συνοπτικά, ένα iPhone 11 είναι πιθανό να κρατήσει μερικά χρόνια προτού η μπαταρία εμφανίσει κάποιο πρόβλημα, ενώ το iPhone 11 Pro Max αναμένεται να προσφέρει στους χρήστες μία ικανοποιητική τριετή εμπειρία.

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS