Δευτέρα, 30 Μαρτίου, 15:41
Αρχική tweaks Πώς να ρυθμίσετε και να βελτιστοποιήσετε το gaming router σας

Πώς να ρυθμίσετε και να βελτιστοποιήσετε το gaming router σας

Πώς να ρυθμίσετε και να βελτιστοποιήσετε το gaming router σας

Το να αγοράσετε ένα gaming router και να συνδέσετε τα καλώδια πάνω του αρκεί για να ξεκινήσει το παιχνίδι. Δεν είναι μια απλή διαδικασία plug-and-play . Ωστόσο, δεν πρέπει να φοβάστε να το ρυθμίσετε. Το τελευταίο καιρό, πολλές εταιρίες κατασκευάζουν διαφορετικά είδη routers, κάνοντας τη διαδικασία σύνδεσης στο δίκτυο πολύ εύκολη. Αλλά, η σύνδεση με το δίκτυο δεν είναι ο μοναδικός σκοπός ενός router. H ασφάλεια και η απόδοση παίζουν επίσης μεγάλο ρόλο. Οι παίκτες από laptops πρέπει να ρυθμίσουν κατάλληλα το WiFi για να απολαμβάνουν την μέγιστη ταχύτητα.

Πριν ξεκινήσουμε, πρέπει να διαθέτετε ένα router.

Για να βεβαιωθείτε ότι εκμεταλλεύεστε πλήρες τις δυνατότητες του router και του δικτύου σας, ακολουθήστε τα επόμενα βήματα.

Τοποθέτηση:

1) Είναι σημαντικό να τοποθετήσετε το router σε κατάλληλο μέρος στο σπίτι σας. Αυτό σημαίνει σε κάποιο κεντρικό σημείο του σπιτιού για να έχετε την πιο αποτελεσματική απόδοση. Πρέπει να σημειωθεί ότι συγκεκριμένα αντικείμενα όπως γυαλί και τοίχος μπορούν να επηρεάζουν το σήμα και να μειώνουν την ισχύ του.

2) Το πρώτο βήμα για τη διασφάλιση της σύνδεσης είναι να συνδέσετε τον δρομολογητή σας με το μόντεμ σας μέσω καλωδίου Ethernet. Αυτή η σύνδεση μπορεί να γίνει συνδέοντας το καλώδιο Ethernet στη θύρα “WAN” στο πίσω μέρος του router. Αυτή η θύρα ξεχωρίζει εύκολα από τις άλλες διότι είναι επισημασμένη με τα γράμματα “WAN” σε αυτήν. Το άλλο άκρο πρέπει να συνδεθεί στο μόντεμ.

Πώς να ρυθμίσετε και να βελτιστοποιήσετε το gaming router σας

3) Κάποια routers μπορούν να ρυθμιστούν μέσω smartphones. Ωστόσο, τα περισσότερα δεν έχουν αυτή την δυνατότητα. Σε αυτή την περίπτωση, συνδέστε το router σε έναν υπολογιστή χρησιμοποιώντας καλώδιο Ethernet και πληκτρολογώντας τη διεύθυνση URL (παράδειγμα: 192.168.1.1) σε κάποιο πρόγραμμα περιήγησης.

4) Για να ρυθμίσετε το δίκτυό σας, πρέπει πρώτα να καταχωρίσετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης. Σε πολλές περιπτώσεις, είναι γραμμένα στο πίσω μέρος του router και συνήθως το admin αποτελεί default λύση για το username και το password. Είναι καλό να τα αλλάζετε συχνά και να αποφεύγετε τους μικρούς / απλούς κωδικούς.

Ποιότητα εξυπηρέτησης:

Μπορεί να θέλετε να δώσετε προτεραιότητα στο traffic. Οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις των gaming routers δίνουν μεγαλύτερη προτεραιότητα στα παιχνίδια. Αν θέλετε όμως να ορίσετε την προτεραιότητα στο σύστημά σας ή σε κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή, τότε μπορεί να χρειαστεί να εισαγάγετε το MAC της συσκευής. Επίσης, αρκετά από τα routers διαθέτουν δυνατότητες οι οποίες σας επιτρέπουν να δείτε τη μέση χρήση των συσκευών, όπως και να περιορίσετε τις ταχύτητες μιας συγκεκριμένης συσκευής. Οι ρυθμίσεις αυτές υπάρχουν σε καρτέλες που συνήθως ονομάζονται traffic meter, traffic monitor ή κάππος παρόμοια.

Drivers:

Μερικές φορές οι drivers αρχίζουν να ενημερώνονται την ποιο ακατάλληλη στιγμή. Θα μπορούσαν για παράδειγμα να σας διακόψουν ενώ παίζετε κάποιο παιχνίδι για να κάνουν ενημερώσεις. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι συχνά να ελέγχετε για νέες ενημερώσεις.

Οι συμβουλές που αναφέρονται παραπάνω θα σας βοηθήσουν να έχετε μια καλύτερη εμπειρία την ώρα που παίζετε. Μπορεί όμως να μην λειτουργούν, εάν δεν έχετε το σωστό πακέτο internet. Στην ουσία, το δίκτυο και το router σας συνεργάζονται ώστε να σας φέρουν την καλύτερη εμπειρία εν ώρα παιχνιδιού.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Amazon απεργία: Εργαζόμενοι ζητούν το κλείσιμο εγκατάστασης λόγω κορωνοϊού

Απεργία κάνουν οι υπάλληλοι της Amazon λόγω των συνθηκών εργασίας εν μέσω κορωνοϊού. Οι...

Η χρήση RDP και εταιρικών VPN έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω Κοροναϊού

Κατά την πανδημία του Κοροναϊού, η χρήση τεχνολογιών απομακρυσμένης πρόσβασης έχει αυξηθεί σε εντυπωσιακό βαθμό. Συγκεκριμένα, η χρήση RDP(Remote Desktop Protocol) και...

Η Σαουδική Αραβία κατασκοπεύει κινητά μέσω ευπαθειών στο SS7

Εδώ και πολύ καιρό, οι εμπειρογνώμονες και οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας, προειδοποιούν για την ύπαρξη ελαττωμάτων...

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας υπονομεύει την απειλή του Κοροναϊού για την οικονομία

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας ζωγράφισε μια εικόνα που περνά ένα αισιόδοξο μήνυμα για την απειλή του Κοροναϊού, αναφέροντας ότι η μεγαλύτερη...

FBI: Hackers στέλνουν κακόβουλους δίσκους USB μέσω USPS

Οι hackers από την ομάδα ηλεκτρονικών εγκλημάτων FIN7 έχουν στοχεύσει διάφορες επιχειρήσεις με κακόβουλες συσκευές USB που λειτουργούν ως πληκτρολόγιο όταν συνδέονται...

Δωρεάν screen sharing λογισμικό επιτρέπει τη σύνδεση σε PC συνεργατών

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται από το σπίτι, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η...

Η πρωταπριλιά ακυρώνεται φέτος για την Google

Η φάρσες που σκαρώνει η Google κάθε πρωταπριλιά, είναι κάτι που οι περισσότεροι προσμένουν με ανυπομονησία. Και...

Η χρήση του Microsoft Azure Cloud αυξήθηκε κατά 775%

Εκτός από τις υπηρεσίες streaming, οι οποίες έχουν δει μία τεράστια αύξηση στην χρήση τους λόγω του...

Ψεύτικα sites δημιουργίας QR code κλέβουν Bitcoin

Ένα δίκτυο από Bitcoin-to-QR-code generators (sites που επιτρέπουν τη δημιουργία QR code για Bitcoin διευθύνσεις) έχει κλέψει...

Ο source code του Dharma ransomware πωλείται σε hacking forums

Ο source code του δημοφιλούς Dharma ransomware βρέθηκε προς πώληση σε δύο ρωσικά hacking forums το Σαββατοκύριακο.