ΑρχικήsecurityΤο Twitter προσπαθεί να αντιμετωπίσει την παραπληροφόρηση

Το Twitter προσπαθεί να αντιμετωπίσει την παραπληροφόρηση

Το Twitter γνωρίζει ότι έχει πρόβλημα με την παραπληροφόρηση. Τώρα, σκέφτεται μια πιθανή λύση υπό την μορφή συντονιστών και ενδεικτικά tweets.

Ενώ κάνει αρκετές προσπάθειες να καταργήσει τους troll λογαριασμούς, το Twitter έχει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα στο να ξεχωρίζει τους κανονικούς λογαριασμούς από τους ψεύτικους. Εδώ, ενδέχεται να βοηθήσει αυτή η λύση.

Όπως πρώτα ανέφερε το NBC News, και στη συνέχεια επιβεβαίωσε το Twitter, η εταιρεία προσπαθεί με διάφορους τρόπους να σταματήσει τις ψεύτικες πληροφορίες.

Σύμφωνα με το NBC News, κάποια tweets περιέχουν μεγάλα πορτοκαλί κουτιά που τα υποδηλώνουν ως “παραπλανητικά”.

Οι αναφορές από τους χρήστες του Twitter έχουν εντοπίσει αυτό το Tweet ως παραβίαση της Κοινοτικής Πολιτικής των ψεύτικων πληροφοριών”, αναφέρεται στην προειδοποίηση. “Η ορατότητα αυτού του tweet θα μειωθεί.”

Έτσι, η κοινότητα μπορεί να είναι μια ομάδα από συντονιστές οι οποία αξιολογεί το περιεχόμενο και κερδίζει πόντους για τις προσπάθειές της.

Σημαντικό είναι, ότι ένας εκπρόσωπος του Twitter είπε πως αυτή είναι μόνο μια από τις αλλαγές οι οποίες είναι πιθανό να γίνουν στο μέλλον.

“Εξετάζουμε διάφορους τρόπους για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης”, δήλωσε ο εκπρόσωπος. “Αυτό είναι μια επιλογή η οποία θα περιλαμβάνει feedback από την κοινότητα. Η παραπληροφόρηση είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και θα προσπαθήσουμε να το αντιμετωπίσουμε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους”.

Με άλλα λόγια, τα παραπάνω δεν θα γίνουν σύντομα.

Το Twitter επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κάποια προθεσμία για αυτό το έργο. Μπορεί να μην συμβεί καθόλου. Ειδικότερα, δεν υπάρχει καθόλου στο “synthetic media policy” του Twitter το οποίο έρχεται στις 5 Μαρτίου.

Υπάρχουν κρίσιμα προβλήματα τα οποία η εταιρεία θα χρειαστεί να λύσει εάν το Twitter αποφασίσει να μετατρέψει την ιδέα του σε πραγματικότητα.

παραπληροφόρηση

Για παράδειγμα, ποιο είναι το όριο που πρέπει να περάσει κάποιο Tweet για να υποβληθεί σε αξιολόγηση και επισήμανση; Με άλλα λόγια, είναι δύσκολο να φανταστούμε ότι το κάθε Τweet θα ελέγχεται προσεκτικά.

Ακόμα αν και η διαδικασία γίνεται από άλλους χρήστες του Twitter, θα πρέπει να υπάρχουν ορισμένα κριτήρια για το ποια tweets θα ελέγχονται και ποια όχι.

Τελικά, είναι ωραίο να βλέπουμε το Twitter να σκέφτεται για αυτά τα πολύπλοκα προβλήματα και προσπαθεί να μειώσει την άφθονη παραπληροφόρηση.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS