ΑρχικήinetΣύντομα ίσως έχετε εφαρμογές τρίτων στο iPhone σας από προεπιλογή

Σύντομα ίσως έχετε εφαρμογές τρίτων στο iPhone σας από προεπιλογή

Σύντομα η Apple μπορεί να δώσει μεγαλύτερο έλεγχο των συσκευών iPhone και iPad στους χρήστες της.

Όπως αναφέρει μία έκθεση του Bloomberg, η εταιρία τεχνολογίας εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέπει στους χρήστες της να διαλέγουν τις προεπιλεγμένες iOS εφαρμογές τους, από ένα ευρύ φάσμα επιλογών όπως χάρτες, περιήγηση στο Web και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να αντικαταστήσετε την προεπιλεγμένη εφαρμογή Safari ή Χάρτες του iPhone με εναλλακτικές, όπως το Gmail και το Google Maps.

Μπορεί αυτή η αλλαγή να μην φαίνεται ιδιαίτερα σημαντική, αλλά αποτελεί ένα προοδευτικό βήμα για την Apple. Θα μπορούσε να επιτρέψει σε εφαρμογές όπως το Spotify (SPOT) και το Pandora (PANDY) να μεταδίδονται απευθείας από το HomePod της Apple, δίνοντας σε τρίτους προγραμματιστές μια πιο δίκαιη εικόνα για τις ενσωματωμένες υπηρεσίες της εταιρίας.

Η Apple εγκαινίασε ένα κλειστό οικοσύστημα όταν ξεκίνησε το Apple App Store το 2008. Με αυτό τον τρόπο, η εταιρία εξασφάλισε ένα ορισμένο επίπεδο ποιοτικού ελέγχου στην εμπειρία των πελατών που χρησιμοποιούν συσκευές iPhone και iPad. Όμως, με την πάροδο των ετών, η αυξημένη πίεση από τις ρυθμιστικές αρχές, τους κατασκευαστές και τους καταναλωτές οδήγησε την εταιρία να γίνει πιο ανοιχτή.

Σύντομα ίσως έχετε εφαρμογές τρίτων στο iPhone σας από προεπιλογή

Η Apple έχει δώσει προοδευτικά στους πελάτες της μεγαλύτερο έλεγχο, όπως το να τους αφήνει να διαγράψουν βασικές εφαρμογές και να εγκαταστήσουν πληκτρολόγια τρίτων. Ωστόσο, οι προσπάθειές της μένουν σε μεγάλο βαθμό πίσω, σε σχέση με το λειτουργικό σύστημα Android της Google, το οποίο δίνει στους πελάτες μεγαλύτερη δυνατότητα να προσαρμόσουν την εμπειρία του τηλεφώνου και τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις τους.

Η κίνηση της Apple να γίνει πιο ελαστική σχετικά με το οικοσύστημά της, θα είναι μια σημαντική νίκη για τους ανταγωνιστές της, που θα μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε πολύ περισσότερους πελάτες και δεδομένα από ό, τι πριν.

“Με το να γίνουν το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης σε ένα iPhone, εταιρίες όπως η Google θα μπορούσαν εύκολα να αποκτήσουν πρόσβαση σε δυνητικά 900 εκατομμύρια χρήστες iPhone και όλες τις συνήθειες περιήγησής τους σε συνεχή βάση”, δήλωσε στο CNN Business ο Jitesh Ubrani, διευθυντής της IDC. “Το ίδιο ισχύει και για όσους δημιουργούν μια εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μια εφαρμογή μουσικής – και αυτό είναι σημαντικό επειδή θα μπορούσε να επιβραδύνει την ανάπτυξη για μερικές από τις υπηρεσίες της Apple”.

Η κίνηση έρχεται σε μια περίεργη στιγμή για την Apple, αλλά το άνοιγμα του οικοσυστήματος θα μπορούσε να βοηθήσει την εταιρία να αυξήσει τα έσοδά της.

Αν και δεν είναι σαφές εάν η Apple θα υιοθετήσει εν τέλει αυτή τη στρατηγική, θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει ένα νέο θεμέλιο για το άνοιγμα κι άλλων πεδίων του iOS, όπως για παράδειγμα τους ψηφιακούς βοηθούς.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS