ΑρχικήUpdatesAndroid 11: Δυνατότητα αλλαγής χρώματος στα εικονίδια των "Γρήγορων Ρυθμίσεων"

Android 11: Δυνατότητα αλλαγής χρώματος στα εικονίδια των “Γρήγορων Ρυθμίσεων”

Η Google κυκλοφόρησε χθες το πρώτο Android 11 Developer Preview. Πολλά από τα χαρακτηριστικά του Android 11 δεν έχουν ακόμα γίνει γνωστά στο ευρύ κοινό. Ένα από αυτά είναι το “QSColorController” στο SystemUI. Αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει το χρωματισμό των εικονιδίων στις “Γρήγορες ρυθμίσεις (Quick Settings panel). Επιπλέον, μέσω ορισμένων εντολών, οι χρήστες θα μπορούν, αν θέλουν, να αλλάζουν τα χρώματα κάθε εικονιδίου.

Όπως βλέπετε στην παραπάνω εικόνα, τα εικονίδια Wi-Fi, Bluetooth, Μην ενοχλείτε, Περιστροφή και Εξοικονόμηση Μπαταρίας έχουν διαφορετικά χρώματα. Δεν είναι όπως τα έχουμε συνηθίσει. Τα χρώματα που μπορείτε να επιλέξετε είναι το μπλε, το κίτρινο, το κόκκινο και το πράσινο. Ωστόσο, η Google μπορεί να προσθέσει και άλλα χρώματα στο μέλλον. Το χαρακτηριστικό “QSColorController” αλλάζει μόνο το χρώμα του εικονιδίου. Η λειτουργικότητα των ρυθμίσεων δεν αλλάζει.

Android 11

Δεν γνωρίζουμε ακόμα τι σκοπεύει να κάνει η Google με αυτό το το νέο χαρακτηριστικό. Ίσως η εταιρεία θέλει να επεκτείνει το Pixel Themes app στο Android 11. Ίσως πάλι θέλει να δώσει στους προγραμματιστές τη δυνατότητα να ορίσουν το χρώμα των εικονιδίων των δικών τους ρυθμίσεων. Το χαρακτηριστικό δεν θα είναι διαθέσιμο μόνο για Pixel. Σίγουρα δεν είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ή χρήσιμα χαρακτηριστικά, αλλά σε κάποιους μπορεί να αρέσει πολύ. Θα μάθουμε περισσότερα όταν η Google κυκλοφορήσει και άλλα previews για το Android 11.

Τα χρώματα που έχουν χρησιμοποιηθεί στην παραπάνω εικόνα δεν είναι προεπιλεγμένα από τη Google. Ο μοναδικός περιορισμός είναι ο αριθμός των χρωμάτων. Κατά τα άλλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο χρώμα θέλετε (από τα τέσσερα) για κάθε εικονίδιο των Γρήγορων Ρυθμίσεών σας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS