ΑρχικήsecurityΗ Samsung εξηγεί τι ήταν το μήνυμα "1" που πανικόβαλε τους χρήστες

Η Samsung εξηγεί τι ήταν το μήνυμα “1” που πανικόβαλε τους χρήστες

Η Samsung εξήγησε τι ήταν το ανατριχιαστικό μήνυμα που στάλθηκε στους χρήστες της σε όλο τον κόσμο.

Το μήνυμα “1” δημιούργησε πανικό σε όσους το έλαβαν, επειδή αποστέλλεται από μια εφαρμογή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση και την τοποθεσία του τηλεφώνου ή για την κατάργηση των πληροφοριών που είναι αποθηκευμένες σε αυτήν.

Η εταιρεία δήλωσε ότι αποστέλλεται “ακούσια” και ότι δεν θα υπάρξουν μακροχρόνιες επιπτώσεις για τους χρήστες.

“Η ειδοποίηση αποστέλλεται ακούσια σε περιορισμένο αριθμό συσκευών Galaxy”, ανέφερε. “Μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τους χρήστες μας ότι αυτή η ειδοποίηση δεν επηρεάζει με οποιονδήποτε τρόπο τις συσκευές σας.”

Η Samsung δεν εξήγησε τον τρόπο αποστολής του μηνύματος ή τον αριθμό των χρηστών που επηρεάστηκαν.

Samsung

Τις τελευταίες ώρες, οι ιδιοκτήτες των συσκευών Samsung Galaxy βρήκαν στα τηλέφωνά τους μια ειδοποίηση με το μήνυμα “1”. Αν διαβάσουν το μήνυμα ή αλληλεπιδράσουν μαζί του, η ειδοποίηση εξαφανίζεται.

Αυτό οδήγησε σε ιδιαίτερη ανησυχία, δεδομένου ότι δεν υπήρχε τίποτα που να δείχνει από πού προέρχεται το μήνυμα ή τι θα σήμαινε.

Το μήνυμα “1” προήλθε από την εφαρμογή Find My Mobile, η οποία είναι εγκατεστημένη σε τηλέφωνα Samsung για να επιτρέπει στους χρήστες της να εντοπίζουν τις συσκευές τους όταν δεν τις βρίσκουν ή θέλουν να τις κλειδώσουν εάν κλαπούν.

Επειδή είναι σε θέση να παρακολουθήσει τη θέση της συσκευής και να διαγράψει τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα σε αυτήν, ορισμένοι χρήστες ανησυχούν ότι η ειδοποίηση θα μπορούσε να είναι ένδειξη ενός hack ή bug, γεγονός που θα μπορούσε να σημαίνει ότι το τηλέφωνό τους είχε παραβιαστεί.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS