ΑρχικήsecurityKali Linux σε Windows 10; Εγκατάσταση από το Microsoft app store

Kali Linux σε Windows 10; Εγκατάσταση από το Microsoft app store

Kali Linux σε Windows 10; Πλέον μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το Kali Linux, από το Microsoft app store των Windows 10. Ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι αλήθεια!

Το Kali Linux είναι δημοφιλές, ελεύθερο, ανοιχτού κώδικα λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο Linux. Χρησιμοποιείται περισσότερο για hacking και penetration attacks. Μπορείτε εύκολα να το αντικαταστήσετε στα Windows 10 χωρίς ανάγκη από dual boot ή virtualization.

Το Kali Linux είναι η τελευταία διανομή Linux διαθέσιμη στο App store για εγκατάσταση με ένα κλικ, η οποία περιλαμβάνεται στη λίστα των δημοφιλών διανομών, όπως το Ubuntu, το OpenSUSE και το SUSE Enterprise Linux.

Στα Windows 10, η Microsoft έβαλε την υπηρεσία Windows Subsystem for Linux (Windows Subsystem for Linux), η οποία επιτρέπει στους χρήστες να τρέχουν εφαρμογές Linux απευθείας στα Windows.

Λήψη και εγκατάσταση του Kali Linux στα Windows 10

Εάν χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά το Windows Subsystem for Linux (WSL), πρέπει πρώτα να το ενεργοποιήσετε.

Για να ενεργοποιήσετε το WSL, ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα:

1: Στο Start πληκτρολογήστε “turn Windows Features on or off. Ανοίξτε το αποτέλεσμα.

2: Βρείτε και ενεργοποιήστε το “Windows Subsystem for Linux” .

3: Κάντε επανεκκίνηση του συστήματος.

Kali Linux σε Windows 10

Μπορείτε, επίσης, να το ενεργοποιήσετε ανοίγοντας το PowerShell (ως administrator) και πληκτρολογώντας: Enable-WindowsOptionalFeature -Online -FeatureName Microsoft-Windows-Subsystem-Linux

Στη συνέχεια, αναζητήστε το Κali Linux στο Windows Store και κατεβάστε το. Η εφαρμογή θα ολοκληρώσει αυτόματα την εγκατάσταση του Kali και θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο.

Αυτό είναι! Μπορείτε να μεταβείτε στο site του Kali Linux για περισσότερες πληροφορίες.

Αν θέλετε να ενεργοποιήσετε το περιβάλλον εργασίας του Kali, εδώ θα δείτε βίντεο για το πώς μπορείτε να εγκαταστήσετε το xfce4 ή το xrdp. Αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους επαγγελματίες οι οποίοι ασχολούνται με security/penetration testing, αλλά έχουν περιορισμένες δυνατότητες.

Το Kali Linux στα Windows δεν έρχεται με τα προεγκατεστημένα εργαλεία τα οποία περιέχει η κανονική έκδοση, αλλά μπορείτε εύκολα να τα εγκαταστήσετε αργότερα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το antivirus ή το Windows Defender σας μπορεί να στείλουν μια ψευδή προειδοποίηση, αλλά δεν πρέπει να ανησυχείτε για αυτό.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS