ΑρχικήinetΚορωνοϊός χειρουργικές μάσκες: Τύπωσε το πρόσωπό σου πάνω τους!

Κορωνοϊός χειρουργικές μάσκες: Τύπωσε το πρόσωπό σου πάνω τους!

Κορωνοϊός χειρουργικές μάσκεςΟ Κορωνοϊός έχει σημάνει συναγερμό σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας πανικό στο μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι συνεχώς αυξάνονται οι άνθρωποι που φορούν χειρουργικές μάσκες καθ’όλη τη διάρκεια της καθημερινότητάς τους, θέλοντας να προστατευτούν από τον θανατηφόρο ιό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν όλοι το ίδιο πρόσωπο και να μην είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι μέσα στο πλήθος. Με αφορμή αυτό το γεγονός, μία σχεδιάστρια και καλλιτέχνιδα εικαστικών από το Σαν Φρανσίσκο, η Danielle Baskin, είχε την ιδέα να δημιουργήσει χειρουργικές μάσκες πάνω στις οποίες οι χρήστες θα μπορούν να τυπώσουν τα πρόσωπά τους. Πρόκειται για τις προσωποποιημένες μάσκες με την ονομασία Resting Risk Face, οι οποίες αναμένεται να είναι τόσο αληθοφανείς και ρεαλιστικές έτσι ώστε να μπορούν να ξεκλειδώσουν οι χρήστες τα κινητά τους τηλέφωνα με την αναγνώριση προσώπου. Επομένως, δεν θα χρειάζεται να βγάζουν οι χρήστες τις μάσκες τους και συγχρόνως δεν θα υπάρχει κίνδυνος να κολλήσουν μικρόβια.Danielle Baskin

Η Danielle Baskin δήλωσε πως θεωρεί την ιδέα της για τις προσωποποιημένες χειρουργικές μάσκες προστασίας από τον Κορωνοϊό εξαιρετικά χρήσιμη και σημαντική. Αντιλαμβάνεται, ωστόσο, ότι η ιδέα της μπορεί να ξεσηκώσει αντιδράσεις και σχόλια, καθώς ενδέχεται πολλοί να το πάρουν ως κάτι αστείο και να το διακωμωδήσουν. Αξίζει όμως να σημειωθεί το γεγονός ότι ήδη 1000 άνθρωποι βρίσκονται στην αναμονή για να αγοράσουν τις μάσκες που θα τους προστατεύσουν από τον Κορωνοϊό χωρίς ωστόσο να κρύβουν ή να αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Όσον αφορά το κόστος που θα έχουν οι συγκεκριμένες μάσκες, υπολογίζεται ότι θα ανέρχεται στα 40 δολάρια αν και δεν υπάρχει επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας τους στην αγορά. Η Danielle Baskin τονίζει ότι δεν σκοπεύει να τις κυκλοφορήσει αν δεν σημειωθεί παγκόσμια έλλειψη μασκών. Προς το παρόν δοκιμάζει την αξιοπιστία της αναγνώρισης προσώπου σε όλες τις συσκευές.

Αυτές οι μάσκες δεν είναι το μονό ιδιαίτερο κατασκεύασμα της σχεδιάστριας. Αντιθέτως έχει επινοήσει και άλλα ιδιόμορφα προϊόντα, όπως μια μπαταρία που μοιάζει με ένα Pokeball και ένα ψηφιακό “νεκροταφείο” για τις αγαπημένες διευθύνσεις URL που έχουν λήξει.Κορωνοϊός χειρουργικές μάσκες

Τέλος, για να αποκτήσει κάποιος την μάσκα Resting Risk Face απλά πρέπει να ανεβάσει μια φωτογραφία με το πρόσωπό του μέσω μιας web εφαρμογής. Η υπηρεσία της Baskin θα τυπώσει την φωτογραφία του προσώπου του πάνω στην καμπυλόγραμμη επιφάνεια της μάσκας χωρίς να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του. Στη συνέχεια, ο ενδιαφερόμενος θα δει μια ψηφιακή έκδοση του Face Rest Risk, και εφόσον την εγκρίνει, θα μπορεί να την αποκτήσει.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS