ΑρχικήinetΗ ΕΕ ζητά από το Facebook να προσαρμοστεί στους κανόνες της

Η ΕΕ ζητά από το Facebook να προσαρμοστεί στους κανόνες της

Facebook-Chrome επεκτάσεις-αγωγή-κλοπή data χρηστών

Ο Thierry Breton, επίτροπος βιομηχανίας της ΕΕ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι το Facebook θα πρέπει να συμμορφωθεί με τα πρότυπα της Ευρώπης και όχι το αντίστροφο, ενώ έκκρινε ως ανεπαρκείς τους κανόνες που έχει θέσει η εταιρία σχετικά με τα κοινωνικά δίκτυα.

Τα καυστικά σχόλια ήρθαν μετά από μια σύντομη συνάντηση με τον CEO του Facebook Mark Zuckerberg και δυο μέρες προτού ο Breton παρουσιάσει τον πρώτο από μια σειρά κανόνων, που θα περιορίσουν τους τεχνολογικούς γίγαντες των ΗΠΑ και τις κρατικές κινεζικές εταιρείες.

Ο Zuckerberg δήλωσε νωρίτερα στους δημοσιογράφους ότι είχε μια καλή, ευρεία συνομιλία με τον Breton.

O Breton δήλωσε επίσης ότι θα αποφασίσει έως το τέλος του έτους εάν θα υιοθετήσει αυστηρούς κανόνες στο πλαίσιο του νόμου περί ψηφιακών υπηρεσιών για τη ρύθμιση των ηλεκτρονικών πλατφορμών και θα καθορίσει τις ευθύνες τους.

Απέρριψε ένα έγγραφο συζήτησης που εκδόθηκε από το Facebook τη Δευτέρα, το οποίο απορρίπτει αυτό που ονομάζει αδιάκριτους κανονισμούς και προτείνει πιο χαλαρούς κανόνες, σύμφωνα με τους οποίους οι εταιρίες θα αναφέρουν περιοδικά το περιεχόμενο και θα δημοσιεύουν δεδομένα επιβολής.

“Δεν αρκεί”, δήλωσε ο Breton, προσθέτοντας ότι το Facebook είχε παραλείψει να αναφέρει την κυριαρχία του στην αγορά και δεν κατάφερε να διευκρινίσει τις ευθύνες του.

Η επικεφαλής δικαιοσύνης της ΕΕ, Vera Jourova, συναντήθηκε επίσης με τον Zuckerberg και ήταν εξίσου κάθετη, σχετικά με το ρόλο που πρέπει να διαδραματίζει το Facebook, όσον αφορά τη ρητορική μίσους, την παραπληροφόρηση και τη χειραγώγηση των εκλογών στην πλατφόρμα του.

Ο Breton θα ανακοινώσει προτάσεις την Τετάρτη με στόχο την αξιοποίηση των βιομηχανικών δεδομένων της ΕΕ και την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των Facebook, Google και Amazon. Θα ανακοινώσει κανόνες που θα διέπουν τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία θα επηρεάσει επίσης εταιρίες όπως το Facebook.

Από την πλευρά του το Facebook, κάλεσε τους ρυθμιστικούς φορείς να κατανοήσουν τις δυνατότητες και τους περιορισμούς της τεχνολογίας στην αξιολόγηση του περιεχομένου και να επιτρέψουν στις εταιρίες Διαδικτύου την ευελιξία να καινοτομήσουν.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS