Δευτέρα, 30 Μαρτίου, 17:49
Αρχική inet Όσκαρ 2020: Οι υποψήφιες ταινίες βρέθηκαν στο στόχαστρο των χάκερς!

Όσκαρ 2020: Οι υποψήφιες ταινίες βρέθηκαν στο στόχαστρο των χάκερς!

Όσκαρ 2020Τις παραμονές της 92ης Τελετής Απονομής των Όσκαρ, οι υποψήφιες ταινίες βρέθηκαν στο στόχαστρο των χάκερς. Οι χάκερς βρήκαν την “τέλεια ευκαιρία” για να “μολύνουν” τους fans των ταινιών με κακόβουλο λογισμικό και να τους μεταφέρουν σε ιστοσελίδες phishing με απώτερο σκοπό την κλοπή προσωπικών δεδομένων, όπως είναι τα στοιχεία πιστωτικών καρτών και οι προσωπικές πληροφορίες. Ουσιαστικά, η Τελετή των Όσκαρ που θα διεξαχθεί στις 9 Φεβρουαρίου έδωσε την αφορμή στους χάκερς να “μολύνουν” τους fans που αναζητούν τρόπους να παρακολουθήσουν έγκαιρα και δωρεάν τις νέες ταινίες που κυκλοφόρησαν.

Πιο συγκεκριμένα, τηλεοπτικά shows και ταινίες με ιδιαίτερη απήχηση στο κοινό χρησιμοποιήθηκαν από τους χάκερς ως “δόλωμα” σε βάρος των fans που έμπαιναν στο Διαδίκτυο, αναζητώντας δωρεάν early preview των υποψήφιων ταινιών, είτε με τη μορφή ψεύτικων streaming είτε μέσω κακόβουλων λογισμικών που εμφανίζονται ως early released αντίγραφα. Σύμφωνα με τους ερευνητές της Kaspersky, 2ο ιστοσελίδες phishing και 925 κακόβουλα αρχεία παρουσιάστηκαν ως δωρεάν ταινίες, μόνο για να “επιτεθούν” στους χρήστες. Οι ιστοσελίδες phishing που αποκαλύφθηκαν και οι λογαριασμοί Twitter συγκεντρώνουν τα δεδομένα των χρηστών και τους παροτρύνουν να πραγματοποιήσουν ενέργειες προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στην επιθυμητή ταινία. Φυσικά, στο τέλος οι χρήστες δεν παίρνουν το περιεχόμενο που θέλουν. Για να προωθήσουν τους κακόβουλους ιστοτόπους τους, οι χάκερς χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς Twitter που κοινοποιούν συνδέσμους σε streaming ιστοσελίδες που υπόσχονται πρόσβαση στις ταινίες δωρεάν ή με μικρή χρέωση.

υποψήφιες ταινίες θύματα των χάκερςΟι ερευνητές της Kaspersky ανακάλυψαν επίσης ότι η ταινία “Joker” είναι η πιο δημοφιλής ταινία που χρησιμοποιείται ως κακόβουλο “ψέμα” από τους χάκερς με πάνω από 300 κακόβουλα αρχεία που παρουσιάζονται ως preview του Joker.

Το “1917” ήταν δεύτερο στη λίστα, με 215 κακόβουλα αρχεία και το “Irish Man” τρίτο με 179 αρχεία. Η κορεάτικη ταινία “Parasite” δεν είχε καμία κακόβουλη δραστηριότητα.

Έτσι, οι fans των υποψήφιων για Όσκαρ ταινιών πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για την ασφάλειά τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου δε συνδέονται ακριβώς με τις ημερομηνίες των κινηματογραφικών πρεμιέρων, καθώς δεν διανέμουν κανένα περιεχόμενο εκτός από κακόβουλα δεδομένα. Για να μην πέσουν θύματα των χάκερς, οι fans πρέπει να παραμένουν σε νόμιμες streaming πλατφόρμες και συνδρομές για να εξασφαλίσουν ότι δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο.

KasperskyTέλος, οι ερευνητές της Kaspersky εξέδωσαν μία λίστα που περιέχει τρόπους με τους οποίους οι movie fans μπορούν να αποφύγουν τον κίνδυνο phishing και “μόλυνσης” με κακόβουλο λογισμικό. Η λίστα περιλαμβάνει τις ακόλουθες οδηγίες:

  • Δώστε προσοχή στις επίσημες ημερομηνίες κυκλοφορίας ταινιών σε θέατρα, κινηματογράφους, streaming υπηρεσίες, τηλεόραση, DVD ή άλλες πηγές.
  • Μην κάνετε κλικ σε ύποπτους συνδέσμους που υπόσχονται early preview μιας νέας ταινίας. Aνταυτού, ελέγξτε τις ημερομηνίες κυκλοφορίας ταινιών σε θέατρα και κινηματογράφους και παρακολουθήστε τις.
  • Ελέγξτε την προέκταση του αρχείου που έχετε κατεβάσει. Ακόμα κι αν σκοπεύετε να κατεβάσετε ένα αρχείο βίντεο από μια πηγή που θεωρείτε αξιόπιστη και ασφαλή, το αρχείο θα πρέπει να έχει επέκταση .avi, .mkv ή .mp4 ή άλλες μορφές βίντεο και όχι επέκταση .exe.
  • Ελέγξτε την αυθεντικότητα του ιστoτόπου. Μην επισκέπτεστε ιστοτόπους που σας επιτρέπουν να παρακολουθήσετε μια ταινία, αν δεν είστε βέβαιοι ότι είναι νόμιμοι και αν δεν ξεκινούν με https. Επιβεβαιώστε ότι ο ιστότοπος είναι αυθεντικός, διενεργώντας διπλό έλεγχο της μορφής της διεύθυνσης URL ή της ορθογραφίας του ονόματος της εταιρείας, διαβάζοντας κριτικές σχετικά με αυτήν και ελέγχοντας τα δεδομένα εγγραφής του τομέα πριν ξεκινήσετε τη λήψη.
  • Χρησιμοποιήστε μια αξιόπιστη λύση ασφαλείας, όπως το Kaspersky Security Cloud, για πλήρη προστασία από ένα ευρύ φάσμα απειλών.
Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Το malware Zeus Sphinx επωφελείται από τον κορωνοϊό και επανεμφανίζεται

Μετά από χρόνια αδράνειας, το malware Zeus Sphinx ανασταίνεται για να επωφεληθεί από την πανδημία του κορωνοϊού σε ένα νέο κύμα απάτης.

Η ομάδα Formula 1 της Mercedes παρασκευάζει μηχανήματα υποστήριξης αναπνοής για τους ασθενείς του Κοροναϊού σε λιγότερο από 100 ώρες

Η ομάδα της Formula 1 της Mercedes συνεργάστηκε με γιατρούς και μηχανικούς από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου σε μία προσπάθεια να κατασκευάσουν...

Προσοχή: ψεύτικες ιστοσελίδες πουλάνε μάσκες για τον κορωνοϊό

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου, συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται την κατάσταση που έχει προκύψει από την πανδημία του κορωνοϊού...

OnePlus 8: Διέρρευσαν πληροφορίες για νέα χρώματα

Νέες διαρροές χαρακτηριστικών του OnePlus 8 κυκλοφόρησαν στο ίντερνετ τη τελευταία εβδομάδα. Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες,...

Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε και να αλλάζετε το φόντο στο Zoom

Αδιαμφισβήτητα, μία από τις πιο δημοφιλείς και ιδανικές εφαρμογές, ιδιαίτερα κατά την πανδημία του Κοροναϊού, είναι το Zoom. Παρά τις ανησυχίες που...

Η Cosmote δίνει 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ελληνικών νοσοκομείων

Cosmote: Δίνει 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ελληνικών νοσοκομείων: Στη δωρεά 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ελληνικών νοσοκομείων...

Amazon απεργία: Εργαζόμενοι ζητούν το κλείσιμο εγκατάστασης λόγω κορωνοϊού

Απεργία κάνουν οι υπάλληλοι της Amazon λόγω των συνθηκών εργασίας εν μέσω κορωνοϊού. Οι...

Η χρήση RDP και εταιρικών VPN έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω Κοροναϊού

Κατά την πανδημία του Κοροναϊού, η χρήση τεχνολογιών απομακρυσμένης πρόσβασης έχει αυξηθεί σε εντυπωσιακό βαθμό. Συγκεκριμένα, η χρήση RDP(Remote Desktop Protocol) και...

Η Σαουδική Αραβία κατασκοπεύει κινητά μέσω ευπαθειών στο SS7

Εδώ και πολύ καιρό, οι εμπειρογνώμονες και οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας, προειδοποιούν για την ύπαρξη ελαττωμάτων...

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας υπονομεύει την απειλή του Κοροναϊού για την οικονομία

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας ζωγράφισε μια εικόνα που περνά ένα αισιόδοξο μήνυμα για την απειλή του Κοροναϊού, αναφέροντας ότι η μεγαλύτερη...