ΑρχικήHow ToΟδηγός: Πώς να αναπαράγετε MP4 Videos στον Η/Υ σας

Οδηγός: Πώς να αναπαράγετε MP4 Videos στον Η/Υ σας

Για να αναπαράγετε ένα αρχείο MP4 στον Η/Υ σας, θα πρέπει να διαθέτετε κάποιο πρόγραμμα αναπαραγωγής με αυτήν την δυνατότητα. Αν χρησιμοποιείτε την έκδοση 12 του Windows Media Player τότε θα είστε σε θέση να αναπαράγετε MP4 Videos. Σε περίπτωση που διαθέτετε μια προηγούμενη έκδοση θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα codec ή να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο πρόγραμμα αναπαραγωγής, όπως το VLC ή το BS Player.

Μέρος πρώτο – Χρήση προεπιλεγμένων μέσων αναπαραγωγής MP4

1 – Επιλέξτε το βίντεο σας. Κατεβάστε το αρχείο MP4 από μία έμπιστη πηγή, αντιγράψτε το από ένα USB ή απλα ανοίξτε το μέσα από τον σκληρό δίσκο του Η/Υ σας. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε το όνομα του αρχείου, καθώς και την τοποθεσία αποθήκευσης του. Κλικάρετε “File” και κατόπιν “Open” και επιλέξτε το αρχείο MP4 που θέλετε.

2 – Κάντε διπλό κλικ στο βίντεο. Αφού έχετε εντοπίσει το βίντεο στο λειτουργικό σας σύστημα, κάντε διπλό κλίκ στο εικονίδιο ώστε να ξεκινήσει η αναπαραγωγή του αρχείου MP4. Αν πατήσετε διπλό αριστερό κλίκ πάνω στο αρχείο του βίντεο, τότε η αναπαραγωγή θα ξεκινήσει χρησιμοποιώντας τον προεπιλεγμένο media player.

3 – Εγκαταστήστε κάποιο codec ή ένα decoder pack. Εγκαταστήστε τα MPEG-4 decoder packs που προτείνει η Microsoft, τα οποία ειναι συμβατά με το DirectShow. Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε codecs από τον σύνδεσμο εδώ.

 

4 – Κάντε δεξί κλίκ στο εικονίδιο του βίντεο. Αν χρησιμοποιείτε Windows, μπορείτε αντί για διπλό κλικ, να πατήσετε δεξί κλικ στο αρχείο σας για να επιλέξετε τον media player της αρεσκείας σας.

5 – Κλικ στο “άνοιγμα με..”. Από το μενού που θα εμφανιστεί μπορείτε να διαλέξετε όποιο μέσο αναπαραγωγής επιθυμείτε.

6 – Κλικάρετε στον Windows Media Player. Αν κατεβάσατε κάποιο decoder pack ή κάποιο codec τότε το MP4 βίντεο σας είναι έτοιμο για αναπαραγωγή.

Μέρος δεύτερο – Χρήση άλλων εφαρμογών αναπαραγωγής MP4

1 – Κατεβάστε έναν media player από έμπιστη πηγή. Η χρήση άλλων εφαρμογών αναπαραγωγής μπορεί να είναι πιο χρήσιμη από την εγκατάσταση των codecs ή των decoder packs. Ανάμεσα στις πιο γνωστές εφαρμογές αναπαραγωγής είναι το VLC και το XBMC.

2 – Μεταβείτε στις ιδιότητες. Επιλέξτε κάποιον άλλο media player πηγαίνοντας στις ιδιότητες.

3 – Κάντε δεξί κλικ για να επιλέξετε τον media player. Αν χρησιμοποιείτε Windows, μπορείτε αντί για διπλό κλικ, να πατήσετε δεξί κλικ στο αρχείο σας για να επιλέξετε τον media player της αρεσκείας σας.

4 – Κλικ στο “άνοιγμα με..”. Από το μενού που θα εμφανιστεί μπορείτε να διαλέξετε όποιο μέσο αναπαραγωγής επιθυμείτε.

5 – Χρησιμοποιείστε κάποια εφαρμογή επεξεργασίας για την αναπαραγωγή αρχείων MP4. Οι πιο εξοικειωμένοι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές όπως το Camtasia για να επεξεργαστούν την εικόνα και τον ήχο ενός βίντεο. Επαγγελματίες DJ μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το Virtual DJ Pro ως λογισμικό που τους επιτρέπει την αναπαραγωγή βίντεο.

Εικόνες: wikihow.com

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS