Παρασκευή, 10 Απριλίου, 06:54
Αρχική tweaks Οδηγός: Πώς να αναπαράγετε MP4 Videos στον Η/Υ σας

Οδηγός: Πώς να αναπαράγετε MP4 Videos στον Η/Υ σας

Για να αναπαράγετε ένα αρχείο MP4 στον Η/Υ σας, θα πρέπει να διαθέτετε κάποιο πρόγραμμα αναπαραγωγής με αυτήν την δυνατότητα. Αν χρησιμοποιείτε την έκδοση 12 του Windows Media Player τότε θα είστε σε θέση να αναπαράγετε MP4 Videos. Σε περίπτωση που διαθέτετε μια προηγούμενη έκδοση θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα codec ή να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο πρόγραμμα αναπαραγωγής, όπως το VLC ή το BS Player.

Μέρος πρώτο – Χρήση προεπιλεγμένων μέσων αναπαραγωγής MP4

1 – Επιλέξτε το βίντεο σας. Κατεβάστε το αρχείο MP4 από μία έμπιστη πηγή, αντιγράψτε το από ένα USB ή απλα ανοίξτε το μέσα από τον σκληρό δίσκο του Η/Υ σας. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε το όνομα του αρχείου, καθώς και την τοποθεσία αποθήκευσης του. Κλικάρετε “File” και κατόπιν “Open” και επιλέξτε το αρχείο MP4 που θέλετε.

2 – Κάντε διπλό κλικ στο βίντεο. Αφού έχετε εντοπίσει το βίντεο στο λειτουργικό σας σύστημα, κάντε διπλό κλίκ στο εικονίδιο ώστε να ξεκινήσει η αναπαραγωγή του αρχείου MP4. Αν πατήσετε διπλό αριστερό κλίκ πάνω στο αρχείο του βίντεο, τότε η αναπαραγωγή θα ξεκινήσει χρησιμοποιώντας τον προεπιλεγμένο media player.

- Advertisement -

3 – Εγκαταστήστε κάποιο codec ή ένα decoder pack. Εγκαταστήστε τα MPEG-4 decoder packs που προτείνει η Microsoft, τα οποία ειναι συμβατά με το DirectShow. Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε codecs από τον σύνδεσμο εδώ.

 

4 – Κάντε δεξί κλίκ στο εικονίδιο του βίντεο. Αν χρησιμοποιείτε Windows, μπορείτε αντί για διπλό κλικ, να πατήσετε δεξί κλικ στο αρχείο σας για να επιλέξετε τον media player της αρεσκείας σας.

5 – Κλικ στο “άνοιγμα με..”. Από το μενού που θα εμφανιστεί μπορείτε να διαλέξετε όποιο μέσο αναπαραγωγής επιθυμείτε.

6 – Κλικάρετε στον Windows Media Player. Αν κατεβάσατε κάποιο decoder pack ή κάποιο codec τότε το MP4 βίντεο σας είναι έτοιμο για αναπαραγωγή.

Μέρος δεύτερο – Χρήση άλλων εφαρμογών αναπαραγωγής MP4

1 – Κατεβάστε έναν media player από έμπιστη πηγή. Η χρήση άλλων εφαρμογών αναπαραγωγής μπορεί να είναι πιο χρήσιμη από την εγκατάσταση των codecs ή των decoder packs. Ανάμεσα στις πιο γνωστές εφαρμογές αναπαραγωγής είναι το VLC και το XBMC.

2 – Μεταβείτε στις ιδιότητες. Επιλέξτε κάποιον άλλο media player πηγαίνοντας στις ιδιότητες.

3 – Κάντε δεξί κλικ για να επιλέξετε τον media player. Αν χρησιμοποιείτε Windows, μπορείτε αντί για διπλό κλικ, να πατήσετε δεξί κλικ στο αρχείο σας για να επιλέξετε τον media player της αρεσκείας σας.

4 – Κλικ στο “άνοιγμα με..”. Από το μενού που θα εμφανιστεί μπορείτε να διαλέξετε όποιο μέσο αναπαραγωγής επιθυμείτε.

5 – Χρησιμοποιείστε κάποια εφαρμογή επεξεργασίας για την αναπαραγωγή αρχείων MP4. Οι πιο εξοικειωμένοι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές όπως το Camtasia για να επεξεργαστούν την εικόνα και τον ήχο ενός βίντεο. Επαγγελματίες DJ μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το Virtual DJ Pro ως λογισμικό που τους επιτρέπει την αναπαραγωγή βίντεο.

Εικόνες: wikihow.com

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...