ΑρχικήinetTinder: προσθέτει "κουμπί πανικού" για "ύποπτα" dating

Tinder: προσθέτει “κουμπί πανικού” για “ύποπτα” dating

tinder datingΤο Tinder, η dating εφαρμογή ακολουθεί τα βήματα του Uber και προχωρά στην προσθήκη χαρακτηριστικών ασφαλείας για τα ερωτικά ραντεβού που φαίνεται να μην είναι ασφαλή και μπορεί να θέσουν κάποιον σε κίνδυνο.uber

Η εφαρμογή των dating προσθέτει νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου ενός κουμπιού “πανικού” που ειδοποιεί τις Αρχές εάν κάτι δεν πάει καλά σε ένα ραντεβού. Το Tinder έχει επίσης προσθέσει ρύθμιση για check-in, με την οποία οι daters έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνουν τους φίλους τους για το πού βρίσκονται.

Οι νέες ρυθμίσεις θα ενισχυθούν από το Noonlight, μια πλατφόρμα ασφαλείας στην οποία το Tinder έχει επενδύσει. Δεν είναι ωστόσο ακόμα γνωστοί οι όροι της μεταξύ τους συμφωνίας.

Για να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα νέα “εργαλεία” του Κέντρου Ασφαλείας, οι χρήστες θα πρέπει να κατεβάσουν την εφαρμογή Noonlight και να ενεργοποιήσουν τις ρυθμίσεις εντοπισμού θέσης της εφαρμογής. Έτσι, πληροφορίες σχετικά με το dating των χρηστών, όπως η τοποθεσία, μπορούν να αναφερθούν στο “Tinder Timeline” για να κοινοποιηθούν σε φίλους των daters.

Σε περίπτωση που ο χρήστης νιώσει ότι δεν είναι ασφαλής, θα πρέπει να ανοίξει την εφαρμογή Noonlight και να πατήσει ένα κουμπί που επικοινωνεί διακριτικά με τους διαχειριστές του Noonlight. Ο αποστολέας θα τους στείλει πρώτα ένα κείμενο, ώστε να μην χρειάζεται να μιλάνε φωνητικά για βοήθεια. Εάν δεν ακολουθήσει κάποια ανταπόκριση στο μήνυμα, το Noonlight θα στείλει έναν κωδικό και θα τον καλέσει. Εάν δεν υπάρχει και πάλι απάντηση, το Noonlight θα στείλει υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Στόχος αυτής της εφαρμογής είναι να παρέχεται στους χρήστες η δυνατότητα να ζητούν βοήθεια χωρίς όμως να δημιουργούν υποψίες κατά τη διάρκεια του dating. Αυτός είναι ο λόγος που τα “εργαλεία” πανικού βρίσκονται μέσα στην εφαρμογή Noonlight.

Αξίζει να αναφερθεί πως η εφαρμογή του Noonlight δεν εκθέτει τα δεδομένα του χρήστη. Οι χρήστες μπορούν επίσης να απενεργοποιήσουν τις υπηρεσίες τοποθεσίας στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου όταν δεν βρίσκονται σε ραντεβού. Το Tinder δοκιμάζει επίσης μία νέα ρύθμιση που επιτρέπει την επαλήθευση φωτογραφιών, ώστε οι χρήστες να μπορούν να βεβαιωθούν ότι μιλάνε με κάποιον “πραγματικό” προτού δεχτούν να τον συναντήσουν από κοντά. Ένας χρήστης θα πρέπει να υποβάλει φωτογραφία από κάποιες τοποθεσίες.lyft

Η τεχνολογία AI που διαθέτει το Tinder θα συγκρίνει αυτές τις φωτογραφίες με φωτογραφίες που είχαν ήδη υποβληθεί. Τα προφίλ θα φέρουν ένα σημάδι ελέγχου για εκείνους που ολοκληρώνουν την υπηρεσία. Οι εφαρμογές dating καθώς και εταιρίες όπως το Uber και το Lyft έχουν συνήθως μεταξύ των χαρακτηριστικών τους το αρνητικό ότι θέτουν σε κίνδυνο τους χρήστες. Για τον λόγο αυτό και οι δύο αυτές εφαρμογές έχουν ενσωματώσει ρυθμίσεις πανικού και εργαλεία ασφαλείας για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS