ΑρχικήHow ToΠώς να καθαρίσετε το Ιστορικό Αναζήτησης στο Facebook

Πώς να καθαρίσετε το Ιστορικό Αναζήτησης στο Facebook

Πώς να καθαρίσετε το Ιστορικό αναζήτησης στο Facebook; Στην εποχή μας, τα social media έχουν γίνει τρόπος ζωής και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας του μεγαλύτερου ποσοστού των ανθρώπων παγκοσμίως, ιδιαίτερα των νέων. Η συνεχής δραστηριότητα ωστόσο είναι άρρητα συνδεδεμένη με την έκθεση και διαρροή προσωπικών στοιχείων και δεδομένων. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ιστορικό αναζήτησης γενικότερα στο διαδίκτυο αλλά και σε εφαρμογές που βρίσκονται σε αυτό, όπως το Facebook. Επομένως, είναι σημαντικό οι χρήστες να γνωρίζουν κάποιες πληροφορίες σχετικά με το ιστορικό αναζήτησης, όπως το πώς μπορούν να το βρουν αλλά και πώς να το διαγράψουν όλο ή κάποια στοιχεία του μεμονωμένα.

Αρχικά, ο τρόπος που μπορεί ένας χρήστης να εντοπίσει το ιστορικό αναζήτησης διαφέρει αναλόγως με τι app χρησιμοποιεί – iOS , Androidή την ιστοσελίδα (π.χ Facebook).

-Βήματα για iOS (app version):

 Πατήστε τις τρεις οριζόντιες γραμμές και μεταβείτε στις Settings ( Ρυθμίσεις) και ακολούθως στο Activity Log (Αρχείο δραστηριοτήτων).

FacebookFacebook

 Πατήστε “Category” (‘’Κατηγορία’’) στο αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε το εικονίδιο “Search History” (“Ιστορικό αναζήτησης”). Στη συνέχεια, θα σας εμφανιστεί το Ιστορικό των πρόσφατων αναζητήσεών σας.

FacebookFacebook

-Βήματα για Android (app version):

Πατήστε τις τρεις οριζόντιες γραμμές, μετακινηθείτε προς τα κάτω στην επιλογή  Help and Settings (Βοήθεια και Ρυθμίσεις) και, στη συνέχεια, επιλέξτε το “Activity Log”  (‘’Καταγραφής δραστηριοτήτων”).

Αγγίξτε τη ρύθμιση ‘’Filter’’ (“Φίλτρο”) και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή “Search History” (“Ιστορικό αναζήτησης”). Στη συνέχεια, θα σας εμφανιστεί το Ιστορικό των πρόσφατων αναζητήσεών σας.

Ιστορικό Αναζήτησης στο Facebook

   -Βήματα για την εφαρμογή του Facebook (ιστοσελίδα):

Πηγαίνετε στο προφίλ σας και κάνετε κλικ στο κουμπί “View Activity Log” (‘’Δείτε το Αρχείο Δρατηριοτήτων’’).

Ιστορικό Αναζήτησης στο Facebook

Στην πλευρική γραμμή Filters (Φίλτρα) στα αριστερά, κάνετε κλικ στην επιλογή ‘’More’’(“Περισσότερα”).

Ιστορικό Αναζήτησης στο Facebook

Στη συνέχεια, κάνετε κλικ στην ρύθμιση “Search History” (‘’Ιστορικό Αναζήτησης’’). Θα σας εμφανιστούν όλες οι αναζητήσεις που έχετε κάνει στο Facebook.

Ιστορικό Αναζήτησης στο Facebook

Για να διαγράψετε όλο το Ιστορικό αναζήτησης πατήστε ή κάνετε κλικ στο “Clear Searches” ( ‘’Διαγραφή Αναζητήσεων’’). Αυτό είναι το ίδιο για όλες τις συσκευές.

Ιστορικό Αναζήτησης στο Facebook

Για να διαγράψετε ένα μόνο στοιχείο μεμονωμένα σε iOS ή Android (app) πατήστε το Χ πάνω στο στοιχείο που θέλετε να διαγράψετε, ενώ στην web εκδοχή του Facebook πατήστε το ‘’Edit’’( ‘’Επεξεργασία’’) και μετά Delete (Διαγραφή).

Ιστορικό Αναζήτησης στο FacebookΙστορικό Αναζήτησης στο Facebook

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS