Τρίτη, 26 Μαΐου, 03:55
Αρχική security Κυβερνοεπίθεση δέχτηκε το Wikileaks

Κυβερνοεπίθεση δέχτηκε το Wikileaks

Το Wikileaks ανακοίνωσε στο Twitter ότι δέχτηκε κυβερνοεπίθεση μετά τη δημοσίευση χιλιάδων διπλωματικών τηλεγραφημάτων.

Κυβερνοεπίθεση εναντίον του Wikileaks έλαβε χώρα την Τρίτη, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας της ιστοσελίδας στο Twitter, μετά την πρόσφατη δημοσίευση χιλιάδων διπλωματικών τηλεγραφημάτων της αμερικανικής κυβέρνησης, κάποια εκ των οποίων ήταν απόρρητα.

«Το Wikileaks δέχεται επίθεση» έγραφε δημοσίευση στο <…>

λογαριασμό του Wikileaks στο Twitter, που πιστεύεται πως ελέγχεται από τον ίδιο τον Τζούλιαν Ασάντζ.

Πρόσφατα το Wikileaks δημοσίευσε περίπου 250.000 αναφορές του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι οποίες αναζωογόνησαν το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ για την όλη υπόθεση της ιστοσελίδας «διαρροών».

Το μήνυμα του Wikileaks συνοδεύεται από ένα σύνδεσμο προς τον ιστότοπο cablegatesearch.net όπου μπορεί κανείς να συμβουλευτεί αντίγραφα των αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων που έχει ήδη δημοσιοποιήσει.

Η Αυστραλία χαρακτήρισε σήμερα «απίστευτα ανεύθυνο» το Wikileaks μετά τη δημοσιοποίηση διαβαθμισμένων αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων που αποκαλύπτουν την ταυτότητα Αυστραλών οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι πως διατηρούν σχέσεις με την υεμενική τρομοκρατία.

Στα τελευταία τηλεγραφήματα που δημοσιοποίησε περιλαμβάνεται μια διακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στην Καμπέρα η οποία συνιστά να επιβληθεί απαγόρευση των αεροπορικών ταξιδιών σε έντεκα Αυστραλούς πολίτες και να περιληφθούν τα πρόσωπα αυτά στον κατάλογο των «υπό παρακολούθηση», όπως και δώδεκα άλλοι.

Αυτή η διαβαθμισμένη διακοίνωση, η οποία φέρει ημερομηνία Ιανουάριος 2010, αποκαλύπτει την ταυτότητα των 23 προσώπων, τα οποία θεωρούνται ύποπτα ότι συνδέονται με τον ριζοσπάστη Αμερικανο-Υεμενίτη ισλαμιστή Ανουάρ αλ-Αουλάκι.

Η Καμπέρα συνήθως δεν σχολιάζει τα τηλεγραφήματα που δημοσιοποιούνται από το Wikileaks, αλλά στην περίπτωση αυτή ο αυστραλός υπουργός Δικαιοσύνης Ρόμπερτ Μακλίλαντ καταδίκασε αυστηρά αυτές τις αποκαλύψεις.

Ο ιδρυτής του Wikileaks Τζούλιαν Ασάντζ, ο οποίος είναι Αυστραλός πολίτης, απάντησε αμέσως: ο Ρόμπερτ Μακλίλαντ «εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι αποκαλύφθηκε δημόσια πως οι υπηρεσίες του παρέδωσαν 23 Αυστραλούς στην αμερικανική πρεσβεία χωρίς καμιά διαδικασία», δήλωσε ο Ασάντζ προς το αυστραλιανό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ABC.

«Αν ο κ. Μακλίλαντ δεν είναι ευτυχής που πιάστηκε επ’ αυτοφώρω, θα πρέπει ίσως να εξετάσει το ενδεχόμενο να ακυρώσει το αυστραλιανό διαβατήριό μου, για μια ακόμη φορά», πρόσθεσε μιλώντας από την Αγγλία, όπου βρίσκεται υπό κατ’ οίκον κράτηση περιμένοντας την απόφαση της δικαιοσύνης για την έκδοσή του ή όχι στη Σουηδία, όπου κατηγορείται σε μια υπόθεση βιασμού.

Πηγή: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Bill Gates: Νέα θεωρία συνωμοσίας για το εμβόλιο του COVID-19

Νέα θεωρία συνωμοσίας θέλει τον Bill Gates να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το εμβόλιο, που θα κατασκευαστεί για την καταπολέμηση του COVID-19, για...

Power Glove: Μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth!

Power Glove: μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth: O Sam Battle, βρήκε τον τρόπο να μετατρέψει το γάντι της Nintendo, σε «τηλεχειριστήριο» μουσικής,...

PowerToys: Κυκλοφόρησε η έκδοση 0.18 με δύο νέα εργαλεία

Στο συνέδριο Microsoft Build 2020, η Microsoft ανακοίνωσε τα PowerToys 0.18, τα οποία περιέχουν δύο νέα εργαλεία,...

Mozilla, Twitter και Reddit: Απαραίτητη η προστασία του ιστορικού αναζήτησης και περιήγησης των χρηστών

Μια ομάδα επτά εταιρειών Internet δεσμεύεται να υπερασπιστεί το απόρρητο των χρηστών της αυτή την εβδομάδα, όταν η Βουλή των Αντιπροσώπων των...

Το eBay port σαρώνει τα PC για προγράμματα remote access

Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπο eBay.com, θα τρέχει ένα script που εκτελεί σάρωση τοπικής θύρας του υπολογιστή σας για να εντοπίσει εφαρμογές απομακρυσμένης...

Παραβίαση σε τράπεζα οδήγησε σε διαρροή στοιχείων καρτών πελατών

Οι hackers πίσω από το Maze ransomware δημοσίευσαν δεδομένα καρτών πληρωμής που έκλεψαν από την Τράπεζα της...

Κυκλοφόρησε νέο Unc0ver jailbreak: Επηρεάζει την έκδοση iOS 13.5!

Μια ομάδα από hackers, ερευνητές ασφαλείας και μηχανικούς, η Unc0ver, κυκλοφόρησε ένα νέο jailbreak package για iOS...

Hacker πουλά τις βάσεις δεδομένων των Ledger, Trezor και KeepKey

Ο hacker που παραβίασε το φόρουμ Ethereum.org φέρεται να πουλά τις βάσεις δεδομένων για τα τρία πιο δημοφιλή hard wallets κρυπτογράφησης -...

Πλατφόρμα εκπαίδευσης EduCBA: Επαναφέραμε τα password σας

Ο διαδικτυακός ιστότοπος εκπαίδευσης EduCBA άρχισε να ενημερώνει τους πελάτες ότι επανέφεραν τους κωδικούς πρόσβασης μετά από παραβίαση δεδομένων.

Επιχειρήσεις: “Work From Home” ή “Work From Anywhere”;

Στην εποχή μας, στα περισσότερα επαγγέλματα οι εργαζόμενοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε ένα γραφείο, μπροστά από έναν υπολογιστή....