ΑρχικήbusinessΡομπότ χρησιμοποιήθηκε σε χειρουργική επέμβαση εγκεφάλου

Ρομπότ χρησιμοποιήθηκε σε χειρουργική επέμβαση εγκεφάλου

Τα ρομπότ χρησιμοποιούνται σε μια ποικιλία χειρουργικών επεμβάσεων αυτές τις μέρες, αλλά ο εγκέφαλος υπήρξε σε μεγάλο βαθμό μια no-go ζώνη για τους ρομποτικούς βοηθούς στο OR. Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση μιας νευροαγγειακής επέμβασης που υποστηρίζεται από το ανθρώπινο ρομπότ αυτό το μήνα, αυτό θα αλλάξει.

Η χειρουργική επέμβαση οδηγήθηκε από τον Δρ. Vitor Mendes Pereira, νευροχειρουργό και νευροακτινολόγο στο Toronto Western Hospital και στο Ινστιτούτο Krembil Brain στο Καναδά. Η ομάδα του Dr. Pereira χρησιμοποίησε μια αγγειακή ρομποτική συσκευή που αναπτύχθηκε από την Corindus.

Ρομπότ

“Το πεδίο της νευροαγγειακής παρέμβασης αλλάζει ταχύτατα, αλλά παραμένει μια σημαντική ανάγκη να επεκταθεί η πρόσβαση στην περίθαλψη και να μειωθούν οι χρόνοι θεραπείας”, δήλωσε ο Mark Toland, Διευθύνων Σύμβουλος της Corindus. “Η εφαρμογή της ρομποτικής ικανότητας για νευροαγγειακή παρέμβαση είναι το πρώτο βήμα προς το όραμά μας για να προσφέρουμε πρόσβαση στους ασθενείς με τους καλύτερους ειδικούς στον κόσμο ανεξάρτητα από τη γεωγραφική τους θέση. Η οικοδόμηση ενός σώματος κλινικών ερευνών για τη νευροαγγειακή ρομποτική, όσο οι ειδικοί για την κατάρτιση σε θέματα ρομποτικής σήμερα θα μας επιτρέψουν να μεγιστοποιήσουμε τον αντίκτυπο του ιατρού και να φτάσουμε στo remote telerobotics αύριο. ”

Η λειτουργία είναι ένα καλό παράδειγμα για το πώς μια συρροή νέων τεχνολογιών αλλάζει το πώς οι χειρουργοί προσεγγίζουν την τέχνη τους. Πριν από τη διαδικασία, ο Δρ. Pereira έκανε μια πρόβα σε ένα τρισδιάστατο μοντέλο ροής της συγκεκριμένης ανατομίας του ασθενούς, ενός Καναδού πολίτη ηλικίας 64 ετών. Χρησιμοποιώντας το μοντέλο 3D, ο Δρ. Pereira ανέπτυξε ένα σχέδιο για τη χρήση της ρομποτικής συσκευής.

“Η ακρίβεια είναι ένα βασικό στοιχείο των νευροαγγειακών επεμβάσεων και είναι προφανές ότι η αύξηση αυτών των λεπτών διαδικασιών με ρομποτική βοήθεια μπορεί να επηρεάσει θετικά τον τρόπο θεραπείας των ασθενών”, δήλωσε ο Δρ. Pereira. “Ήταν τιμή μου να εκτελέσω αυτή τη διαδικασία και ανυπομονώ να συνεχίσω να στηρίζω την ανάπτυξη της ρομποτικής τεχνολογίας για να βοηθήσω να αντιμετωπίσω τα ζητήματα πρόσβασης των ασθενών με αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο στην κοινότητα”.

Η εταιρεία ρομποτικής που βρίσκεται πίσω από τη διαδικασία, η Corindus, απέχει λιγότερο από μια εβδομάδα από μια εξαγορά 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Siemens.

Οι συνέπειες γι ‘αυτή τη χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο του ρομπότ είναι τεράστιες, υποδηλώνοντας μια μεταμόρφωση του τρόπου με τον οποίο οι χειρουργοί αντιμετωπίζουν πράγματα όπως το ανεύρυσμα και το εγκεφαλικό επεισόδιο. Αυτό θα συμβεί ιδιαίτερα όταν το 5G γίνει πραγματικότητα, ανοίγοντας έτσι την πιθανότητα οι χειρουργοί να μπορούν να χειρίζονται αυτά τα ρομπότ εξ αποστάσεως, ενδεχομένως προσφέροντας άνευ προηγουμένου πρόσβαση σε φροντίδα παγκοσμίως. Η Corindus έχει ήδη ολοκληρώσει αρκετές απομακρυσμένες καρδιακές διαδικασίες και έχει δημοσιεύσει κλινικές μελέτες.

Η πρόσφατη απόκτηση από τη Siemens, ενός σημαντικού φορέα στον τομέα των ιατρικών συσκευών, θα επιτρέψει στην Corindus να επιταχύνει την ανάπτυξη της ρομποτικής της τεχνολογίας για να αντιμετωπίσει το υφιστάμενο πρόβλημα πρόσβασης στην περίθαλψη για αναδυόμενες επεμβάσεις όπως καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS