ΑρχικήinetΔείτε πώς το Tesla Autopilot χειρίζεται μια λωρίδα κυκλοφορίας με κώνους

Δείτε πώς το Tesla Autopilot χειρίζεται μια λωρίδα κυκλοφορίας με κώνους

Tesla AutopilotΠριν λίγο, κυκλοφόρησε ένα βίντεο που δείχνει τι ακριβώς βλέπει το σύστημα Tesla Autopilot κατά την πλοήγηση σε μια λωρίδα με κώνους κυκλοφορίας. Το βίντεο δίνει μια εντυπωσιακή ματιά στο πώς λειτουργεί το εξελιγμένο σύστημα, που έχει εφαρμόσει η Tesla.

Πριν λίγες μέρες έγινε, επίσης, γνωστή η νέα δυνατότητα του Tesla Autopilot να ανιχνεύει και να αποφεύγει τους κώνους.

Η Tesla εργαζόταν εδώ και καιρό για την ενσωμάτωση της δυνατότητας πλοήγησης σε τέτοιες συνθήκες.

Το 2017, ο κώδικας του λογισμικού Autopilot έδειξε ότι το νευρωνικό δίκτυο της Tesla μπορεί να αναγνωρίσει τις “ζώνες κατασκευής” (αυτές τις λωρίδες) και να ανιχνεύσει και να κατηγοριοποιήσει τα εμπόδια.

Τα τελευταία χρόνια, οι hackers της Tesla, ‘verygreen’ και ‘DamianXVI’,  μας έχουν βοηθήσει να καταλάβουμε πολύ καλύτερα το τι μπορεί να δει το Autopilot της Tesla, μέσω διάφορων βίντεο, που κυκλοφορούν.

Τώρα οι «verygreen» (ή «green the only») δημοσίευσαν ένα βίντεο, που δείχνει ένα όχημα Tesla σε λειτουργία Autopilot να περνάει από μια τέτοια λωρίδα:

Ποιο είναι το ενδιαφέρον σε αυτό το βιντεάκι; Το γεγονός ότι το σύστημα Autopilot καθορίζει την περιοχή οδήγησης (η περιοχή που είναι σε πράσινο χρώμα) με βάση τους κώνους κυκλοφορίας και όχι τις γραμμές στο δρόμο, όπως συμβαίνει συνήθως.

Προς το παρόν, το σύστημα Autopilot της Tesla χρησιμοποιείται για την οδήγηση σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους. Ο CEO της εταιρείας, όμως, Elon Musk, δήλωσε ότι σχεδιάζει να συμπεριλάβει και την οδήγηση μέσα σε πόλεις σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η εταιρεία εργάζεται συνεχώς για την ενίσχυση των συστημάτων της ώστε το Autopilot να είναι αποτελεσματικό και σε πιο δύσκολες καταστάσεις οδήγησης.

Φυσικά, πρέπει να τονίζουμε ότι όσες βελτιώσεις και να γίνουν στο Autopilot και όσο εντυπωσιακές κι αν είναι αυτές οι βελτιώσεις, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πάντα προσεκτικοί και να είναι σε επαγρύπνηση, ώστε να πάρουν τον έλεγχο αν χρειαστεί.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS