ΑρχικήinetHillary Clinton: "Ο Zuckerberg πρέπει να πληρώσει το τίμημα των εκλογών"

Hillary Clinton: “Ο Zuckerberg πρέπει να πληρώσει το τίμημα των εκλογών”

Όπως είπε η Hillary Clinton, o Mark Zuckerberg θα πρέπει να πληρώσει το τίμημα για το τι έχει προκαλέσει στη δημοκρατία, καθώς εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσο οι εκλογές είναι ελεύθερες και δίκαιες καθώς το Facebook αποφάσισε να μην εξετάζει τις πολιτικές διαφημίσεις.

Hillary Clinton

Μιλώντας σε μία προβολή του The Great Hack, ένα ντοκιμαντέρ του Netflix, στη Νέα Υόρκη σχετικά με το σκάνδαλο του Cambridge Analytica, ανέφερε την απειλή για επερχόμενες εκλογές τόσο στις Η.Π.Α. όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς έκανε κάποια κατακριτικά σχόλια σχετικά με την απόφαση του Facebook να επιτρέψει στους πολιτικούς να βρίσκονται σε διαφημίσεις που δημοσιεύονται στην πλατφόρμα της.

Η παρέμβασή της έρχεται εν μέσω εικασιών ότι μπορεί να υποβάλει τρίτη προσφορά για την προεδρία.

Δήλωσε ότι ήταν αναπόφευκτο ότι οι ψευδείς πληροφορίες που παρουσιάζουν οι πολιτικοί στο Facebook θα είχαν αντίκτυπο στις εκλογές.

Πρόσθεσε ότι παίρνει συνεχώς προειδοποιητικά μηνύματα για το τι συμβαίνει τώρα και πώς είναι πιθανό να επηρεάσει τις επόμενες εκλογές της όλο αυτό.

Η Cambridge Analytica χρησιμοποίησε παράνομα προφίλ στο Facebook για να στοχεύσει ψηφοφόρους στις εκλογές των ΗΠΑ, βέβαια η Clinton δήλωσε ότι αυτό ήταν μόνο ένα μικρό κομμάτι από τις δοκιμασίες που περνάει η δημοκρατία.

Hillary Clinton

“Όταν το Facebook είναι η κύρια πηγή ειδήσεων για περισσότερο από το μισό αμερικανικό λαό και η μόνη πηγή ειδήσεων που οι περισσότεροι από αυτούς δίνουν σημασία, δεν είναι δυνατόν να ανακοινώνει ότι δεν έχει καμία ευθύνη για τις ψευδείς διαφημίσεις που δημοσιεύει.», συνεχίζει.

Επίσης, δήλωσε ότι αυτό που έγινε ήταν σαν ένας πόλεμος στη “αλήθεια”, στον οποίο οι πληροφορίες “χειραγωγούνταν” προς όφελος ενός πλουσίου συνόλου που πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν.

Το ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία Karim Amer και Jehane Noujaim, εξέτασε τη χρήση των δεδομένων από τη Cambridge Analytica για την εκστρατεία υπέρ του Trump και πώς η ρωσική κυβέρνηση χρησιμοποίησε το Facebook για να ανατρέψει την εκστρατεία της Hillary Clinton.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS