ΑρχικήHow ToΠώς θα εμποδίσετε τον ψηφιακό βοηθό σας να σας ηχογραφεί

Πώς θα εμποδίσετε τον ψηφιακό βοηθό σας να σας ηχογραφεί

ψηφιακό βοηθό

Όσοι χρήστες διαθέτουν έναν ψηφιακό βοηθό, όπως Siri, Google Home και Alexa, έχουν γίνει πλέον πολύ προσεκτικοί όσον αφορά τις πληροφορίες που μοιράζονται μαζί του, μετά τις αποκαλύψεις ότι οι εταιρείες πίσω από αυτές τις συσκευές έχουν παραδεχτεί ότι υπάλληλοί τους ανά τον κόσμο ακούνε κρυφά τις συνομιλίες τους με τoν ψηφιακό βοηθό για να «βελτιώσου» τις υπηρεσίες τους. Ωστόσο, οι Apple, Google και Amazon δηλώνουν ότι έχουν σταματήσει αυτή την πρακτική και δίνουν πλέον την επιλογή στους χρήστες να επιλέγουν εάν θέλουν να λαμβάνονται ή όχι οι ηχογραφήσεις τους.

Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμα πολλοί χρήστες που ανησυχούν σχετικά με το αν οι αλληλεπιδράσεις τους με τον ψηφιακό βοηθό τους εξακολουθούν να λαμβάνονται από τρίτους. Για όλους αυτούς τους χρήστες υπάρχει τρόπος να εξαλείψουν εντελώς τη δραστηριότητα τους από τις συσκευές τους.

Πιο συγκεκριμένα:

Για την Amazon: Στην εφαρμογή Alexa, μεταβείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις> Απόρρητο Alexa> Διαχείριση δεδομένων Alexa. Από εδώ, απενεργοποιήστε τον διακόπτη εναλλαγής που λέει “Χρήση εγγραφών φωνής για βελτίωση των υπηρεσιών Amazon για την ανάπτυξη νέων λειτουργιών”.

Για την Google: Μεταβείτε στη διεύθυνση myaccount.google.com> Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών. Στη συνέχεια, καταργήστε την επιλογή του πλαισίου που αναφέρεται στην ένδειξη εγγραφών φωνής και ήχου.

Για την Apple: Τον Αύγουστο, η Apple ανακοίνωσε ότι δεν θα ακούει πλέον τις ηχογραφήσεις του Siri χωρίς την άδεια των χρηστών. Η εταιρεία μπορεί να λάβει ηχητικά δεδομένα μόνο αν το επιλέξει ο ίδιος ο χρήστης. Αν ωστόσο δεν θέλετε να συμμετέχετε σε αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Απόρρητο> Αναλύσεις και Βελτιώσεις του iPhone σας και απενεργοποιήστε τη βελτίωση & υπαγόρευση του Siri.

Διαγράψτε τις εγγραφές φωνής σας

Amazon: η εταιρεία ανακοίνωσε δύο νέες εντολές Alexa που θα επιτρέπουν στους χρήστες να διαγράφουν τα φωνητικά τους αντίγραφα ζητώντας το από την Alexa. Απλά πείτε “Alexa, διάγραψε όλα όσα είπα σήμερα” ή “Alexa, διάγραψε αυτό που μόλις είπα.”

Αν προτιμάτε να διαγράψετε ολόκληρο το ιστορικό σας, ανοίξτε την εφαρμογή Alexa και μεταβείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις> Απόρρητο Alexa> Ανασκόπηση ιστορικού φωνής> Διαγραφή όλων των εγγραφών για όλο το ιστορικό.

Google: Για να διαγράψετε το ιστορικό φωνητικών εντολών, μεταβείτε στη διεύθυνση myaccount.google.com> Δεδομένα και εξατομίκευση> Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών> Διαχείριση δραστηριότητας, πατήστε το μενού με τις τρεις τελείες στο πάνω μέρος της οθόνης και επιλέξτε Διαγραφή δραστηριότητας από και θα εμφανιστούν οι επιλογές για όλο τον χρόνο, την τελευταία ώρα, την τελευταία μέρα κλπ. Πατήστε Διαγραφή για επιβεβαίωση.

Μπορείτε επίσης να πείτε στη Google να διαγράψει το ιστορικό φωνητικών εντολών. Απλά πείτε “Hey Google, διάγραψε όλα όσα είπα.”

Apple: Μια νέα λειτουργία που συνοδεύει την αναβάθμιση iOS 13.2 σας επιτρέπει να διαγράψετε όλες τις φωνητικές εγγραφές σας. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις> Siri & Αναζήτηση> Siri & Ιστορικό υπαγόρευσης και επιλέξτε Διαγραφή Siri & Ιστορικό υπαγόρευσης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS