ΑρχικήsecurityRansomware επίθεση: Ηackers απειλούν να ανεβάσουν τα αρχεία του Johannesburg στο Internet

Ransomware επίθεση: Ηackers απειλούν να ανεβάσουν τα αρχεία του Johannesburg στο Internet

Ransomware Το Johannesburg για άλλη μια φορά έπεσε θύμα ransomware επίθεσης μέσα σε λίγους μήνες. Η hacking ομάδα, που επιτέθηκε στα συστήματα της πόλης, ονομάζεται Shadow Kill Hackers και απαιτεί 4 bitcoins από τις αρχές της πόλης. Διαφορετικά οι hackers απειλούν ότι θα ανεβάσουν στο διαδίκτυο όλα τα αρχεία που αφορούν την πόλη.

Οι αξιωματούχοι της πόλης πρέπει να πληρώσουν τα λύτρα μέχρι αύριο, 28 Οκτωβρίου.

“Οι servers και τα δεδομένα σας έχουν καταστραφεί”, ανέφεραν οι hackers στο μήνυμα που άφησαν. “Έχουμε δεκάδες backdoors στην πόλη σας. Ελέγχουμε τα πάντα στην πόλη σας. Έχουμε παραβιάσει όλους τους κωδικούς πρόσβασης και τα ευαίσθητα προσωπικά και οικονομικά δεδομένα του πληθυσμού”.

Το μήνυμα αυτό εμφανίστηκε στους υπολογιστές εργαζομένων.

Μόλις ενημερώθηκαν οι αρχές για το περιστατικό έκλεισαν όλα τα συστήματα (π.χ. sites, portals πληρωμών και άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες).

Αργότερα, ανακοινώθηκε, μέσω του επίσημου λογαριασμού Twitter της πόλης, ότι τα συστήματα παραβιάστηκαν από hackers.

Αρχικά, οι αξιωματούχοι και οι υπάλληλοι της πόλης νόμιζαν ότι ήταν μια ransomware επίθεση σαν αυτή που έπληξε το ηλεκτρικό δίκτυο της πόλης τον Ιούλιο. Εκείνη η επίθεση άφησε την πόλη χωρίς ρεύμα για κάποιες μέρες. Η τωρινή επίθεση, όμως, είναι διαφορετική. Οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι οι hackers δεν κρυπτογράφησαν τους υπολογιστές της πόλης.

Επίσης, οι hackers δημοσίευσαν στο Twitter screenshots που έδειχναν ότι είχαν αποκτήσει πρόσβαση στον Active Directory server της πόλης.

Τα 4 bitcoins, που ζητούν οι hackers, αντιστοιχούν σε περίπου 30.000 δολάρια. Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε αν οι αξιωματούχοι του Johannesburg θα δώσουν τα λύτρα.

DDoS επιθέσεις σε τράπεζες

Ταυτόχρονα, τα media αναφέρουν ότι αρκετές τράπεζες της Νότιας Αφρικής έχουν πέσει θύμα επίθεσης με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν οι υπηρεσίες τους. Δύο από τις πέντε τράπεζες που δέχτηκαν DDoS επίθεση είναι η Standard Bank και η Absa.

Αρχικά, κάποιοι είπαν ότι η ίδια hacking ομάδα κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις στις τράπεζες. Ωστόσο, οι Shadow Kill Hackers δήλωσαν την Παρασκευή ότι δεν έχουν σχέση με αυτές τις επιθέσεις.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS