ΑρχικήUpdatesChrome για Android: login χωρίς password

Chrome για Android: login χωρίς password

Chrome χωρίς passwords; Η Google ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων για να συνδεθείτε σε ορισμένες από τις υπηρεσίες της όταν χρησιμοποιείτε το Chrome για Android.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αυτή η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη για όλους τους χρήστες των συσκευών Pixel από σήμερα αλλά και ότι θα κυκλοφορήσει σε όλους όσους χρησιμοποιούν το Android 7 (ή κάποια μεγαλύτερη έκδοση) από τις επόμενες ημέρες.

chrome

Προς το παρόν, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή την λειτουργία στη διεύθυνση passwords.google.com. Θα μπορείτε να προβάλετε και να επεξεργαστείτε τους κωδικούς πρόσβασής σας.

Η εταιρεία δήλωσε ότι σύντομα θα επιτρέψει σε περισσότερες υπηρεσίες Google και του Google cloud να χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο ελέγχου ταυτότητας.

Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι αυτό το χαρακτηριστικό έχει κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας πρότυπα των υπηρεσιών FIDO2, W3C WebAuthn και FIDO CTAP. Αυτό, κάνει τη νέα λειτουργία ασφαλέστερη από τη χρήση των εγγενών βιομετρικών API που χρησιμοποιούνται στο Android.

Η Google ανέφερε ότι αν χρησιμοποιείτε το FIDO2, μπορείτε να χρησιμοποιείτε την ίδια μέθοδο επαλήθευσης τόσο στον ιστό όσο και στην εφαρμογή.

Χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο, δεν θα χρειάζεται να εισάγετε έναν κωδικό πρόσβασης κάθε φορά που πρέπει να συνδεθείτε σε κάποια υπηρεσία, και έτσι θα μπορείτε να “επιβιώσετε” από “phishing” επιθέσεις.

Το FIDO2 θυμάται τα διαπιστευτήρια μιας συγκεκριμένης συσκευής, και ο έλεγχος ταυτότητας πραγματοποιείται τοπικά στη συσκευή σας, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο να διαρρεύσουν τα δεδομένα σας

_________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS