ΑρχικήReviewsAV TEST: Windows Defender ένα από τα καλύτερα antivirus

AV TEST: Windows Defender ένα από τα καλύτερα antivirus

AV TEST δοκιμές Ιουνίου 2019: Το Windows Defender είναι πλέον ένα από τα κορυφαία προϊόντα προστασίας από ιούς παγκοσμίως, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγαν οι ερευνητές ασφαλείας του Γερμανικού ινστιτούτου AV-TEST.

Η Microsoft δεν είναι κάποια εταιρεία που αναπτύσσει μόνο λογισμικά ασφαλείας, και όμως κατάφερε να κάνει την εφαρμογή Windows Defender, το ενσωματωμένο antivirus των Windows 10 ένα πολύ καλό και αξιόπιστο προϊόν.

AV TEST

Οι τελευταίες δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από την AV TEST αναφέρουν ότι το Windows Defender προσφέρει πολύ αξιόπιστες αποδόσεις, όπως τα προϊόντα εταιρειών που ασχολούνται μόνο με την ασφάλεια (Kaspersky και Symantec).

Συγκεκριμένα, το Windows Defender κατάφερε να έχει ένα τελικό σκορ 18 βαθμών στις δοκιμές της Γερμανικής εταιρείας, λαμβάνοντας από έξι μονάδες σε δοκιμές που αξιολογούν την προστασία, την απόδοση και τη χρηστικότητα του προϊόντος.

Μόνο τρεις άλλες εφαρμογές κατάφεραν να λάβουν την κορυφαία βαθμολογία: οι εφαρμογές F-Secure SAFE, Kaspersky Internet Security και Symantec Norton Security.

Τα προϊόντα που αναπτύχθηκαν από άλλους κορυφαίους πωλητές ασφάλειας, όπως το Avast Free Antivirus, το AVG Internet Security, το Bitdefender Internet Security, το Trend Micro Internet Security και το VIPRE Security AdvancedSecurity, έλαβαν από 17,5 μονάδες χάνοντας μισό βαθμό σε μία από τις τρεις κατηγορίες δοκιμών που προαναφέραμε.

Το Webroot SecureAnywhere είχε το μικρότερο σκορ με 11,5 βαθμούς, αφού πήρε 2 βαθμούς για την προστασία, 5,5 βαθμούς για την απόδοση και 4 βαθμούς για την χρηστικότητα.

Το Windows Defender έρχεται ενσωματωμένο με το λειτουργικό σύστημα της Microsoft Windows 10.

Η τελευταία έκδοση των Windows 10, (May 2019 Update ή έκδοση 1903), διαθέτει την λειτουργία Windows Security, που ομαδοποιεί την ασφάλεια των Windows. Περιέχει το antivirus, λειτουργίες για την προστασία του λογαριασμού σας, τείχος προστασίας, ασφάλεια συσκευών, γονικούς ελέγχους και άλλα.

___________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS