ΑρχικήUpdatesWindows 10: η δωρεάν αναβάθμιση λειτουργεί ακόμα

Windows 10: η δωρεάν αναβάθμιση λειτουργεί ακόμα

Όλοι γνωρίζουν ότι η δωρεάν προσφορά αναβάθμισης σε Windows 10 έληξε στις 29 Ιουλίου του 2016. Τότε η Microsoft ολοκλήρωσε επισήμως το πρόγραμμα Get Windows 10 ανακουφίζοντας πολλούς καθώς σταμάτησε να διαθέτει μέσω ενημερώσεων το εργαλείο GWX στους υπολογιστές ανυποψίαστων χρηστών που ήταν απόλυτα ευχαριστημένοι με την τρέχουσα έκδοση των Windows που χρησιμοποιούσαν.

Windows 10

Από τις 30 Ιουλίου του 2016, οι ειδοποιήσεις αναβάθμισης σταμάτησαν και η εφαρμογή GWX άρχισε να εξαφανίζεται. Θεωρητικά, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο μόνος τρόπος για να αναβαθμίσετε σε Windows 10 είναι να πληρώσετε μια άδεια χρήσης.

Το αστείο είναι ότι κανείς δεν το είπε στους διαχειριστές των διακομιστών ενεργοποίησης της Microsoft. Αυτό σημαίνει ότι 3 χρόνια μετά την υποτιθέμενη λήξη της προσφοράς δωρεάν αναβάθμισης, μπορείτε ακόμα να κάνετε αναβάθμιση σε Windows 10 από τα Windows 7 ή τα Windows 8,1 αν διαθέτετε ένα νόμιμο κλειδί στο παλαιότερο λειτουργικό σας.

Μπορείτε επίσης να αναβαθμίσετε τα Windοws 10 Home σε Windοws 10 Pro χρησιμοποιώντας ένα κλειδί προϊόντος από κάποια προηγούμενη έκδοση των Windοws 7, 8 ή 8.1 (Pro/Ultimate). Αυτό μπορεί να σας εξοικονομήσει 50 με 100 δολάρια στις χρεώσεις αναβάθμισης OEM αν αγοράσετε ένα νέο PC που έχει προεγκατεστημένο το Windοws 10 Home.

Πάρα πολλοί αναγνώστες μας, που δοκίμασαν τον παλαιό τρόπο αναβάθμισης, μας αναφέρουν ότι η διαδικασία αυτή εξακολουθεί να λειτουργεί.

Οι περισσότερες αναφορές των αναγνωστών μας επιβεβαιώνουν ότι αυτή η αναβάθμιση λειτουργεί ακόμα, αν και ένας μικρός αριθμός αναφέρει ότι η αναβάθμιση καμιά φορά δεν λειτουργεί εμφανίζοντας το παρακάτω μήνυμα: “Η εγκατάσταση των Windows 10 απέτυχε να επικυρώσει το κλειδί προϊόντος”.

Είναι ένα γνωστό θέμα που συνέβαινε ακόμα κι όταν ίσχυε η δωρεάν προσφορά αναβάθμισης. Συμβαίνει σε πολύ λίγους υπολογιστές με Windows 7 και κανείς δεν είναι σίγουρος γιατί. Όλοι όμως όσοι το ανέφεραν μπορούσαν να το επιδιορθώσουν χρησιμοποιώντας μία από τις διαδικασίες που περιγράφονται λεπτομερώς σε αυτό το άρθρο από την MVP της Microsoft, Kapil Arya:: [FIX] Windows 10 Setup Has Failed To Validate The Product Key.

Έτσι αν διαθέτετε ένα υπολογιστή με ενεργοποιημένο ένα γνήσιο αντίγραφο των Windows 7/8 / 8.1, μπορείτε να αναβαθμίσετε εύκολα σε Windows 10.

Για να ξεκινήσετε, κατεβάστε ένα γνήσιο αντίγραφο των Windοws 10 με το επίσημο εργαλείο της Microsoft.

Μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση απευθείας με αυτό το εργαλείο ή να δημιουργήσετε ένα ξεχωριστό μέσο εγκατάστασης.

Ακολουθήστε τις οδηγίες για να ολοκληρώσετε την λήψη και στην συνέχεια την αναβάθμιση.

Δεν θα σας ζητηθεί κάποιο κλειδί προϊόντος και όταν ολοκληρωθεί η αναβάθμιση και έχετε συνδεθεί στο Internet, θα έχετε μια ψηφιακή άδεια χρήσης στα Windοws 10, την οποία μπορείτε να επιβεβαιώσετε μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις> Ενημέρωση και ασφάλεια> Ενεργοποίηση.

Η ψηφιακή σας άδεια είναι συνδεδεμένη με τη συγκεκριμένη συσκευή, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να διαγράψετε ξανά το δίσκο και να πραγματοποιήσετε μια καθαρή εγκατάσταση της ίδιας έκδοσης των Windows 10 οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς να χρειαστείτε άλλο κλειδί ενεργοποίησης.

Αν δεν έχετε κάποιο κλειδί, διαβάστε τις παρακάτω δημοσιεύσεις:

Windows 10 Professional OEM με 3 ευρώ
Office 365 Lifetime Account συνδρομή που δεν λήγει με 11.41€

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS