ΑρχικήinetExercise in a Box από την GCHQ: δοκιμάστε δωρεάν τις αντοχές της...

Exercise in a Box από την GCHQ: δοκιμάστε δωρεάν τις αντοχές της επιχείρησής σας

Exercise in a Box: Οργανισμοί και εταιρείες θα μπορούν να δοκιμάσουν την ικανότητά τους να αποτρέπουν hackers και cyberattacks με ένα νέο δωρεάν εργαλείο που έχει σχεδιαστεί για να τους προετοιμάσει ενάντια στις online απειλές, όπως κακόβουλο λογισμικό, phishing και άλλες κακόβουλες δραστηριότητες.

Exercise in a Box

Το ηλεκτρονικό εργαλείο έχει σχεδιαστεί από εμπειρογνώμονες του National Cyber Security Centre (NCSC) της υπηρεσίας πληροφοριών GCHQ του Ηνωμένου Βασιλείου, και έρχεται για να ενισχύσει την ανθεκτικότητα στις κυβερνοεπιθέσεις βάσει σεναρίων που συναντάμε σε πραγματικές συνθήκες.

Το εργαλείο είναι γνωστό σαν Exercise in a Box, και είναι διαθέσιμο για κυβερνητικές υπηρεσίες, μικρές επιχειρήσεις και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Στόχος του είναι να βοηθήσει οργανισμούς του δημόσιου τομέα και όχι μόνο να προετοιμαστούν στην υπεράσπιση των υποδομών τους.

“Αυτό το νέο δωρεάν εργαλείο θα έχει ζωτική σημασία στην ενίσχυση της άμυνας του κυβερνοχώρου των μικρών επιχειρήσεων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων οργανώσεων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα”, δήλωσε ο Υπουργός του γραφείου David Lidington, ο οποίος αποκάλυψε το εργαλείο σε μια ομιλία στη Γλασκώβη της Σκωτίας.

Το Exercise in a Box παρέχει μια σειρά σεναρίων από κοινές απειλές και έτσι οι εταιρείες μπορούν να εξασκηθούν σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

“Το NCSC θεωρεί ότι η άσκηση είναι ένας από τους πιο οικονομικούς τρόπους με τους οποίους ένας οργανισμός μπορεί να δοκιμάσει τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνεται σε περιστατικά στον κυβερνοχώρο”, δήλωσε ο Ciaran Martin, Διευθύνων Σύμβουλος του NCSC.

«Με την άσκηση σε μηχανισμούς άμυνας που χρησιμοποιείτε, μπορείτε να καταλάβετε πόσο αποτελεσματικές είναι πραγματικά και πού υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση.”

Οργανισμοί, εταιρείες και κυβερνητικές υπηρεσίες που επιθυμούν να εγγραφούν για την χρήση του Exercise in a Box μπορούν να το κάνουν από τον ιστότοπο του NCSC.

________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS