ΑρχικήinetFacebook Community Actions έρχονται οι αναφορές!

Facebook Community Actions έρχονται οι αναφορές!

Facebook Community Actions: Τα τελευταία χρόνια, το Facebook επικεντρώνεται σε κοινοτικά χαρακτηριστικά για να αυξήσει τη δέσμευση των χρηστών στην ιστοσελίδα, αλλά και για να τους εμπλέξει περισσότερο με την πολιτική.

Έτσι το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο, ετοιμάζει να αναπτύξει μια υπηρεσία αναφορών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε μια καμπάνια στην οποία θα μπορούν να ψηφίσουν οι φίλοι σας και όχι μόνο. Facebook Community Actions

Η TechCrunch, που δοκίμασε τη νέα υπηρεσία, αναφέρει ότι το Facebook στοχεύει να την εστιάσει γύρω από τα τοπικά προβλήματα για να προκαλέσει την προσοχή στις κυβερνητικές υπηρεσίες που είναι υπεύθυνες για τυχόν δυσλειτουργίες.

Η νέα υπηρεσία αναφορών, θα ονομάζεται Κοινοτικές Δράσεις (από το Community Actions), και θα αρχίσει να κυκλοφορεί στις ΗΠΑ από σήμερα.

Στην νέα υπηρεσία Facebook Community Actions θα μπορείτε να δημοσιεύσετε μια αναφορά με τίτλο και περιγραφή. Θα μπορείτε να προσθέσετε φυσικά και tags προς την αρμόδια αρχή για να της κινήσετε το ενδιαφέρον.
Οι άλλοι χρήστες θα μπορούν να “υποστηρίξουν” την αναφορά και να την μοιραστούν στα feed τους, για να την βοηθήσουν να συγκεντρώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Το νέο χαρακτηριστικό του Facebook μπορεί να προκαλέσει και προβλήματα. Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο αρχικά θα πρέπει να πείσει ότι οι αναφορές δεν θα φιλτράρονται από κάποιον αλγόριθμο.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να διασφαλίσει ότι η πλατφόρμα δεν θα χρησιμοποιηθεί από ορισμένους που είναι πιθανό να την επιλέξουν μόνο και μόνο για να δημοσιεύουν προσβλητικά σχόλια.

Από την άλλη, η νέα πλατφόρμα Facebook Community Actions θα μπορούσε ενδεχομένως να δημιουργήσει μια εναλλακτική λύση στη δημοφιλή πλατφόρμα αναφορών, change.org, η οποία ισχυρίζεται ότι έχει πάνω από 250 εκατομμύρια χρήστες.

Από αυτή την άποψη, το Facebook έχει το φυσικό πλεονέκτημα των πολύ περισσότερων εγγεγραμμένων χρηστών και φυσικά την ευκολία της χρήσης, αφού μια αναφορά θα μπορεί να δημοσιεύεται με ένα μόνο click.

Μένει να δούμε αν το νέο εγχείρημα του Facebook Community Actions θα λειτουργήσει, έτσι όπως το φαντάζεται η εταιρεία.

_________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS