ΑρχικήinetBluetooth λειτουργεί με ενέργεια από ραδιοσυχνότητες

Bluetooth λειτουργεί με ενέργεια από ραδιοσυχνότητες

Οι αισθητήρες bluetooth διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στις συσκευές Internet of Things (IOF), αλλά υπάρχει ένας περιορισμός. Χρειάζονται μια μπαταρία ή κάποια άλλη αξιόλογη πηγή ενέργειας για να δουλέψουν.

Φαίνεται ότι στον κόσμο μας υπάρχει μία κάπως περίεργη πηγή ενέργειας, αφού η βιομηχανική εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών Wiliot έφτιαξε μία καρτέλα που περιέχει ένα αισθητήρα Bluetooth, ο οποίος για να δουλέψει συγκεντρώνει ενέργεια από ραδιοσυχνότητες του περιβάλλοντος και δεν απαιτεί κανενός είδους μπαταρίες ή άλλη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Όλες οι ενεργειακές ανάγκες του ARM τσιπ ​​βασίζονται σε μια κεραία τυπωμένη σε ένα μικρό κομμάτι χαρτί ή πλαστικό και έτσι μπορεί να μεταδώσει πληροφορίες όπως το βάρος και η θερμοκρασία, χωρίς κανένα είδος μπαταρίας.

Η προσέγγιση χωρίς μπαταρίες θα μπορούσε να οδηγήσει στη κατασκευή αυτοκόλλητων ετικετών σε διάφορα προϊόντα, που δεν υπάρχει μέχρι στιγμής η δυνατότητα αυτή. Τα ρούχα, για παράδειγμα, θα μπορούσαν να σας προειδοποιήσουν όταν πρόκειται να τα καταστρέψετε από υψηλή θερμοκρασία στο πλύσιμο, ή ακόμα οι εταιρείες μεταφοράς θα μπορούσαν να εντοπίζουν τα προϊόντα μέχρι αυτά να φτάσουν έξω από την πόρτα σας. Και δεδομένου ότι υπάρχουν μόνο ελάχιστα επιπλέον υλικά που εμπλέκονται στην κατασκευή ενός Bluetooth χωρίς μπαταρίες, οι καρτέλες αυτές θα ήταν ιδιαίτερα χαμηλού κόστους.

Οι καρτέλες bluetooth υπολογίζουν να είναι έτοιμες προς χρήση το 2020. Για το σκοπό αυτό η εταιρεία Wiliot μόλις ολοκλήρωσε τις στρατηγικές της συμμαχίες χρηματοδότησης, ύψους 30 εκατομμυρίων δολλαρίων, με τις εταιρείες Amazon Web Services, Avery Dennison και Samsung.

Οι χρηματοδότες της Wiliot πιστεύουν ότι η τεχνολογία αυτή θα επιτύχει και στο άμεσο μέλλον θα βλέπετε αυτές τις καρτέλες σε ευρεία χρήση.

Δείτε το σχετικό βίντεο παρακάτω:

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS