ΑρχικήinetΚαλά νέα για τους προγραμματιστές: Το CLI επιστρέφει

Καλά νέα για τους προγραμματιστές: Το CLI επιστρέφει

Η αναγέννηση του CLI είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους προγραμματιστές. Εργαλεία όπως το Salesforce CLI έχουν διευκολύνει την κατασκευή και δοκιμή εφαρμογών στην πλατφόρμα Salesforce. Ομοίως, το Azure CLI σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε δέσμες ενεργειών και εντολών για τη διαχείριση και τη διαμόρφωση των υπηρεσιών και των εικονικών υποδομών σας. Είναι γρήγορο στην μάθηση και είναι εύκολο στη χρήση για την κατασκευή βιβλιοθηκών των κοινώς χρησιμοποιούμενων εντολών. Μπορούν ακόμη και να ενσωματωθούν στη νέα γενιά αναπτυξιακών εργαλείων όπως το Visual Studio Code.

CLI

Αυτός ο συνδυασμός επεξεργαστή και CLI είναι ισχυρός, αφού μπορείτε να γράφετε κώδικα σε ένα παράθυρο, δοκιμάζοντάς τον σε μια καρτέλα άλλου, ενώ χρησιμοποιείτε ένα ενσωματωμένο παράθυρο terminal για να ρυθμίσετε τις υπηρεσίες ταυτόχρονα. Δεν υπάρχει “άλμα” ανάμεσα σε εφαρμογές ή ακόμα και μεταξύ παραθύρων. ο συνδυασμός του CLI και του επεξεργαστή σας βοηθά να διατηρείτε τη ροή, μειώνοντας τον κίνδυνο περισπασμού και απώλειας αυτής της αινιγματικής αλλά ουσιαστικής κατάστασης ροής.

Ένα από τα πιο πρόσφατα CLI που θα κυκλοφορήσει είναι το Twilio, δίνοντάς σας έναν τρόπο διαχείρισης των πόρων Twilio χωρίς να χρειάζεται να έχετε μόνιμη σύνδεση ανοιχτή στο Twilio dashboard. Είναι εύκολο να εγκαταστήσετε, μέσω του Homebrew στο macOS ή μέσω του npm στο node.js σε Windows ή Linux. Θα χρειαστεί αρχικά να δώσετε το SID του λογαριασμού σας και ένα διακριτικό ελέγχου ταυτότητας για να μπορέσετε να ξεκινήσετε. Μόλις συνδεθούν με την εγκατάσταση του Twilio CLI, χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν και να αποθηκεύσουν ένα τοπικό κλειδί API που θα χειρίζεται την πρόσβαση στο μέλλον.

Εάν χρησιμοποιείτε bash, σε Linux, WSL ή παλαιότερες macOS installs, μπορείτε να εγκαταστήσετε γρήγορα επιλογές αυτόματης συμπλήρωσης. Οι ίδιες επιλογές είναι διαθέσιμες σε installs macOS Catalina ή Linux χρησιμοποιώντας zsh. Θα χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση του terminal σας για να έχετε πρόσβαση στην αυτόματη συμπλήρωση.

Αφού εγκατασταθεί, έχετε πρόσβαση σε εργαλεία που σας βοηθούν να εργαστείτε με το Twilio. Το μόνο που χρειάζεστε είναι η λέξη-κλειδί twilio. Πληκτρολογώντας το χωρίς πρόσθετες επιλογές, σας δίνει μια προβολή βοήθειας υψηλού επιπέδου σχετικά με τις κύριες λειτουργίες του εργαλείου CLI. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να εργαστείτε με τα API, με το λογαριασμό σας, και να διαχειριστείτε τους αριθμούς τηλεφώνου σας. Υπάρχει ακόμα και η δυνατότητα προσθήκης πρόσθετων στοιχείων στο CLI για πρόσθετες λειτουργίες. Για περισσότερες λεπτομέρειες σε κάθε τμήμα του CLI, χρησιμοποιήστε την ίδια μέθοδο για να δείτε μια λίστα με τις επιλογές για την εντολή που χρησιμοποιείτε, με την επιλογή help να σας δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ίσως η πιο χρήσιμη πτυχή του CLI είναι η δυνατότητα να δοκιμάσετε συγκεκριμένες λειτουργίες του Twilio προτού δεσμευθείτε για την κωδικοποίηση. Για παράδειγμα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε γρήγορα εάν έχετε τη σωστή σύνταξη όταν στέλνετε μηνύματα SMS, καθώς και για την αγορά νέων αριθμών τηλεφώνου. Άλλες επιλογές σας επιτρέπουν να προσθέτετε γρήγορα webhooks σε έναν αριθμό τηλεφώνου και ακόμη και να χρησιμοποιείτε τα πρόσφατα Twilio API αποστολής του SendGrid.

Η αρχιτεκτονική plugin του Twilio CLI απλοποιεί τη χρήση εργαλείων όπως οι λειτουργίες “Twilio serverless”.  Μόλις εγκατασταθεί, προσθέτει εργαλεία για τη δημιουργία περιβαλλόντων χωρίς servers, καθώς και την ανάπτυξη κώδικα από το αναπτυξιακό σας σύστημα στην πλατφόρμα cloud του Twilio. Η εγκατάσταση του plugin εγκαθιστά έναν τοπικό server για λειτουργίες, επομένως δεν χρειάζεται να εκτελείτε απροσδόκητους “λογαριασμούς” κατά την ανάπτυξη νέου κώδικα.

Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή JavaScript τοπικά, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε κώδικα στον αγαπημένο σας συντάκτη, βασιζόμενοι στα πρότυπα λειτουργίας του Twilio από το GitHub. Αφού ο κωδικάς σας είναι έτοιμος, μια μόνο εντολή το μεταφορτώνει στο περιβάλλον serverless του Twilio, και έτοιμο για χρήση.

Η υποστήριξη του Twilio για εργαλεία γραμμής εντολών ταιριάζει με τις τρέχουσες τάσεις στην ανάπτυξη εφαρμογών. Με την προσθήκη ενός νέου συνόλου εντολών στο τρέχον περιβάλλον γραμμής εντολών δεν χρειάζεται να αλλάξετε την εργαλειομηχανή σας, παίρνετε επιπλέον λειτουργίες – είτε παρέχετε πλαίσια εφαρμογών είτε σας δίνουν έναν τρόπο να δοκιμάσετε και να διαχειριστείτε τις λειτουργίες του API. Αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι ότι τα νέα εργαλεία του Twilio θα σας κάνουν πιο παραγωγικούς και αυτό είναι σίγουρα ένας αξιόλογος στόχος.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS