ΑρχικήsecurityFacebook hacked: πωλούνται μηνύματα χρηστών

Facebook hacked: πωλούνται μηνύματα χρηστών

Ιδιωτικά μηνύματα από 81.000 μέλη του Facebook διατίθενται προς πώληση σε τιμή 10 cent ανά λογαριασμό μέσω της FBSaler. Οι hacked λογαριασμοί φαίνεται να προέρχονται από το underground forum BlackHatWorld.

facebook

Εκτός από τα ιδιωτικά μηνύματα από 81.000 προφίλ, η FBSaler δημοσίευσε επίσης πληροφορίες από άλλους 176.000 λογαριασμούς, με διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμούς τηλεφώνου.

Η FBSaler ανέφερε επίσης στο BBC ότι έχουν συνολικά δεδομένα από 120 εκατομμύρια λογαριασμούς του Facebook, χωρίς όμως να δώσουν κάποια απόδειξη.

Εικόνα BBC

Ωστόσο, όπως δήλωσε και το BBC, “η Ρώσικη υπηρεσία του BBC επικοινώνησε με πέντε Ρώσους χρήστες του Facebook, των οποίων τα ιδιωτικά μηνύματα φέρεται να έχουν κλαπεί και επιβεβαίωσαν ότι ήταν δικά τους”.

Από τα 120 εκατομμύρια προφίλ που φέρεται να διαθέτει η FBSaler, οι 2,7 εκατομμύρια λογαριασμοί ανήκουν σε Ρώσους.

Το Facebook από τη μεριά του δήλωσε στο BBC ότι τα συστήματά τους δεν έχουν παραβιαστεί, και ότι πιστεύουν ότι τα δεδομένα προέρχονται από επεκτάσεις browser.

“Έχουμε έρθει σε επαφή με τους κατασκευαστές περιηγητών για να διασφαλίσουμε ότι οι γνωστές κακόβουλες επεκτάσεις δεν είναι πλέον διαθέσιμες για λήψη στα store τους”, δήλωσε ο Guy Rosen του Facebook στο BBC.

Έχουμε επίσης έλθει σε επαφή με τις Αρχές και συνεργαζόμαστε με υπηρεσίες της Ρωσίας για το κλείσιμο του ιστότοπου που εμφανίζει πληροφορίες από λογαριασμούς του Facebook.

Το Facebook φαίνεται να περνάει μια ατελείωτη κρίση, ξεκινώντας από το σκάνδαλο της Cambridge Analytica και αμέσως μετά με ένα θέμα ασφαλείας που επηρέασε 50 εκατομμύρια χρήστες το Σεπτέμβριο.

Ας δούμε αν όλα αυτά θα έχουν αντίκτυπο στα κέρδη του επόμενου τριμήνου.

_____________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS