ΑρχικήinetIBM: θα αποκτήσει την Red Hat για 33,4 δις

IBM: θα αποκτήσει την Red Hat για 33,4 δις

Η IBM συμφώνησε να εξαγοράσει την εταιρεία Red Hat Inc. για 33,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Η IBM θα προχωρήσει στην αγορά γιατί ενδιαφέρεται να ενισχύσει το cloud.

Η International Business Machines Corp. θα πληρώσει 190 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά για την Red Hat μια εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού με έδρα τη Βόρεια Καρολίνα, σύμφωνα με μια κοινή δήλωση των εταιρειών,σήμερα Κυριακή.IBM

“Η απόκτηση της Red Hat αλλάζει το παιχνίδι, αλλάζει τα πάντα για την αγορά του cloud”, δήλωσε στη δήλωση η Ginni Rometty, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της IBM.

Η Rometty, 61 ετών, προσπαθεί εδώ και χρόνια να κατευθύνει μια εταιρεία 107 ετών σε πιο σύγχρονες επιχειρήσεις, όπως το cloud, την τεχνητή νοημοσύνη και το λογισμικό ασφαλείας.

Στα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, η IBM απογοήτευσε τους επενδυτές που επιδιώκουν μεγαλύτερη πρόοδο μετά από έξι χρόνια πτώσης στις πωλήσεις που είχαν αρχίσει να παρουσιάζουν κέρδη νωρίτερα το 2018. Έτσι η αγορά της Red Hat θα δώσει στην IBM μια άμεση αύξηση του εισοδήματός της από την αγορά του cloud καθώς και μια σειρά από πολύ αξιόπιστα προϊόντα λογισμικού.

“Θα μεγεθύνουμε αυτό που κάνει η Red Hat βαθιά σε πολλές περισσότερες επιχειρήσεις από ό, τι ήταν σε θέση να ‘εχουν”, δήλωσε ο Rometty στο Bloomberg.

Τα έσοδα από την Red Hat, η οποία πωλεί λογισμικό και υπηρεσίες που βασίζονται στο Linux, αναμένεται να ξεπεράσουν τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά φέτος, καθώς το προϊόν Red Hat Enterprise Linux της εταιρείας προσελκύει επιχειρήσεις από μεγάλους πελάτες. Το τελευταίο τρίμηνο η εταιρεία ανέφερε ρεκόρ 11 συμβάσεων αξίας άνω των 5 εκατομμυρίων δολαρίων η καθεμία και 73 συμβάσεις με πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα τον αναλυτή της JMP Securities Greg McDowell.

Η IBM υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να αυξάνει το μέρισμα και ότι δεν θα μειώσει τις θέσεις εργασίας μετά τη συμφωνία.
Έτσι η Red Hat καθιστά την IBM “έναν αξιόπιστο παίκτη στο σύννεφο τώρα – τόσο στο ιδιωτικό όσο και στο υβριδικό σύννεφο”, δήλωσε ο αναλυτής της Bloomberg Intelligence Anurag Rana.
Η Goldman Sachs Group Inc. και η JPMorgan Chase & Co. συμβούλευσαν την IBM για τη συμφωνία και την παροχή χρηματοδότησης.

“Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι πόσο σημαντικές είναι οι ανοιχτές τεχνολογίες υβριδικού cloud και πόσο βοηθούν τις επιχειρήσεις, θέλουμε να φέρουμε κοντά αυτές τις δύο εταιρείες”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Jamie Dimon.

_________________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS