ΑρχικήinetGoogle διαγράψτε εύκολα το ιστορικό αναζήτησης

Google διαγράψτε εύκολα το ιστορικό αναζήτησης

Η Google διέθεσε σήμερα μια ενημέρωση που διευκολύνει τους χρήστες να διαγράφουν το ιστορικό αναζήτησης. Για όσους δεν γνωρίζουν η εταιρεία καταγράφει τη δραστηριότητα αναζητήσεων στους συνδεδεμένους χρήστες και την συνδέει με το λογαριασμό τους.

Παρόλο ήταν δυνατή η διαγραφή της συγκεκριμένης δραστηριότητας, ο τρόπος με τον οποίο γινόταν αυτό δεν ήταν και πολύ απλός. Οι χρήστες έπρεπε να ανοίξουν τη σελίδα “Δραστηριότητα μου” αφού είχαν συνδεθεί στο λογαριασμό τους στην Google για να διαγράψουν κάποιες ή και όλες τις εγγραφές. Ωστόσο, η σελίδα δεν διέθετε κάποια επιλογή “διαγραφή όλων.”google

Από σήμερα λοιπόν τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα, καθώς απαιτείται μόνο ένα κλικ στη σελίδα “Your data in Search” για να διαγράψετε ολόκληρο το ιστορικό αναζήτησης που έχει αποθηκεύσει η Google στο λογαριασμό σας.

Η Google πρόσθεσε και ένα σύνδεσμο στις επιλογές διαχείρισης δεδομένων στην κύρια σελίδα της αναζήτησης (Google Search), αλλά οι χρήστες των υπηρεσιών της εταιρείας μπορούν να ανοίξουν και άμεσα το παρακάτω link:

https://myactivity.google.com/privacyadvisor/search

Θα ανοίξει η σελίδα διαχείρισης “Your data in Search.” Προχωρήστε προς τα κάτω και θα δείτε την επιλογή “Delete your Search activity.”


Επιλέξτε “Delete all Search activity” για να διαγράψετε ολόκληρο το ιστορικό ή το “Delete last hour” για να διαγράψετε τις αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία 60 λεπτά.
Επιβεβαιώστε ότι θέλετε να διαγραφούν οι εγγραφές επιλέγοντας “διαγραφή” στο αναδυόμενο παράθυρο.

Το αναδυόμενο παράθυρο υπογραμμίζει ότι η Google μπορεί να διατηρεί ορισμένα δεδομένα τηλεμετρίας, π.χ. τον αριθμό των αναζητήσεων ενός χρήστη, μετά τη διαγραφή της δραστηριότητας αναζήτησης που έχετε επιλέξει.

Η Google από την άλλη δημοσίευσε ένα βίντεο στο YouTube που αναφέρει τα οφέλη από την καταγραφή της δραστηριότητας αναζητήσεων ενός χρήστη.

Οι αλλαγές είναι διαθέσιμες για τις αναζητήσεις από κινητά και στο web από σήμερα. Η Google σχεδιάζει να ενημερώσει και τις εφαρμογές για Android και iOS για να ενσωματώσει τη συγκεκριμένη λειτουργία. Τις εφαρμογές θα τις δούμε τις επόμενες εβδομάδες.

_______________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS