ΑρχικήinetΗ Google αποσύρει το Ctrl-Shift-Q από το Chrome για έξοδο από το...

Η Google αποσύρει το Ctrl-Shift-Q από το Chrome για έξοδο από το πρόγραμμα περιήγησης

Οι χρήστες του Google Chrome που χρησιμοποιούν την συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl-Shift-Q για κλείσουν το πρόγραμμα περιήγησης, θα ανακαλύψουν ότι δεν λειτουργεί στην έκδοση 70.

chrome

Αν έχετε κατεβάσει και εγκαταστήσει το Chrome 70, πατώντας τα Ctrl-Shift-Q θα σας εμφανιστεί μια ειδοποίηση στην οθόνη σας που θα σας προτρέπει να πατήσετε τα πλήκτρα Alt-F και ξ (ή Alt-F και X αν έχετε την αγγλική έκδοση) για να βγείτε από το πρόγραμμα.

Φυσικά και όλες οι υπόλοιπες επιλογές εξόδου συνεχίζουν να λειτουργούν, όπως το να πατήσετε το σύμβολο Χ επάνω δεξιά στo κεντρικό παράθυρο του προγράμματος, ή να πατήσετε τις τρεις γραμμές και μετά έξοδος, ή να κάνετε δεξί κλικ στο εικονίδιο του Chrome στη γραμμή εργασιών και επιλέξτε Έξοδος.

Ο συνδυασμός των πλήκτρων Ctrl-Shift-Q στο Chrome σε επιτραπέζιο desktop υπολογιστή ήταν απλά μία συντόμευση εξόδου. Η Google άλλαξε αυτή την συντόμευση με τα πλήκτρα ATL-F (ταυτόχρονα) και μετά εντός 2 δευτερολέπτων θα πρέπει να πατήσετε το πλήκτρο “ξ” . Τα παραπάνω πλήκτρα δουλεύουν αν έχετε γυρίσει το σύστημά σας σε Ελληνικό πληκτρολόγιο, αλλά δεν δουλεύουν σε αγγλικό πληκτρολόγιο. Το “ξ” δεν μπορεί να αντικατασταθεί με το “j” αν τρέχετε το Chrome σε Ελληνική γλώσσα.

Ο πιθανός λόγος για αυτή την αλλαγή είναι τα διάφορα παράπονα των χρηστών προς την Google, ότι αντί να πατήσουν τα Ctrl+Shift+Tab για να αλλάξουν καρτέλλα, τα δάκτυλα πήγαιναν κατά λάθος στα Ctrl+Shift+Q και κλείνανε όλες οι καρτέλλες.

Είναι ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι η Google δεν απενεργοποίησε το Ctrl-Shift-W, μια συντόμευση πληκτρολογίου που κλείνει όλες τις ανοιχτές καρτέλες και κλείνει το Chrome χωρίς καμμία προειδοποίηση.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS