ΑρχικήUpdatesFirefox: αποκλεισμός των ad trackers από προεπιλογή

Firefox: αποκλεισμός των ad trackers από προεπιλογή

Το ίδρυμα Mozilla ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να εφαρμόσει αποκλεισμό σε όλα τα ad trackers στις μελλοντικές εκδόσεις του Firefox από προεπιλογή. firefox
Οι νέες ρυθμίσεις είναι σχεδιασμένες να εφαρμοστούν σταδιακά, ξεκινώντας με μια πρωτοβουλία που επικεντρώνεται στον αποκλεισμό των trackers που επιβραδύνουν τη φόρτωση των σελίδων.
Μετά από αυτό, το ίδρυμα Mozilla σχεδιάζει να καταργήσει την παρακολούθηση που μπορεί να γίνει μεταξύ των σελίδων, και στη συνέχεια, θα προχωρήσει με τον αποκλεισμό του cryptomining που επίσης επιβραδύνει την απόδοση του υπολογιστή.
“Ορισμένες σελίδες συνεχίζουν να θέλουν τα δεδομένα χρηστών σε αντάλλαγμα για το περιεχόμενο”, ανέφερε ο Nick Nguyen της Mozilla σε μια δημοσίευση στο blog, “αλλά τώρα θα πρέπει να το ζητήσουν. Είναι μια θετική αλλαγή για τους ανθρώπους που μέχρι τώρα δεν είχαν ιδέα για το τι τους ζητούν να να κάνουν.”
Ο Firefox έχει ήδη αρχίσει να δοκιμάζει αυτές τις λειτουργίες στο Firefοx Nightly, μια προ-έκδοση του Firefοx που ενημερώνεται κάθε βράδυ. Αυτή η έκδοση του Firefox συμπεριλαμβάνει αυτήν τη στιγμή μια λειτουργία που εμποδίζει τα ad trackers που επιβραδύνουν τη φόρτωση των σελίδων. Το ίδρυμα Mozilla σχεδιάζει να δοκιμάσει αυτό το χαρακτηριστικό το Σεπτέμβριο, και αν πάει καλά θα αρχίσει να εμποδίζει τα ad trackers από προεπιλογή στον Firefοx 63.
Tip: Για όσους ενδιαφέρονται για τις νέες εκδόσεις του Firefοx Nightly μπορούν να τις βρουν εδώ.
Το Firefox Nightly επίσης αποκλείει ήδη την παρακολούθηση μεταξύ ιστότοπων μέσω των cookies και σχεδιάζει επίσης να πραγματοποιήσει μια μελέτη για αυτό το θέμα. Ο στόχος είναι να διαθέσει αυτή τη ρύθμιση στον Firefοx 65.
Τέλος, το ίδρυμα Mozilla ανέφερε ότι οι μελλοντικές εκδόσεις του Firefox θα αποκλείσουν από προεπιλογή “παραπλανητικές πρακτικές που συλλέγουν αόρατα αναγνωρίσιμες πληροφορίες χρηστών ή που υποβαθμίζουν την εμπειρία του χρήστη”, με τεχνικές όπως το fingerprinting ή το κρυφό cryptomining.
_____________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS