ΑρχικήinetLinux Steam Beta από σήμερα περισσότερα παιχνίδια

Linux Steam Beta από σήμερα περισσότερα παιχνίδια

Linux Steam Beta: Οι χρήστες συστημάτων Linux που θέλουν να παίζουν παιχνίδια έχουν περισσότερες επιλογές από σήμερα, λόγω ενός νέου χαρακτηριστικού συμβατότητας (είναι ακόμα σε μορφή beta) που ανακοίνωσε σήμερα η Valve, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το Steam.
Οι χρήστες του Linux θα πρέπει να εγκαταστήσουν το Linux Steam Beta (Client) για να αποκτήσουν πρόσβαση στο χαρακτηριστικό, το οποίο φέρνει για πρώτη φορά στο Linux παιχνίδια όπως τα: NieR: Automata, DOOM, Final Fantasy VI, και Doki Doki Literature Club.Linux Steam Beta
Περίπου 3.000 παιχνίδια στο Steam υποστηρίζουν το Linux εγγενώς, αλλά υπάρχουν και πάρα πολλά άλλα που δεν υποστηρίζονται. Το Steam Play θα μπορούσε να αλλάξει αυτό, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να δοκιμάσουν το παιχνίδι τους σε επίπεδα συμβατότητας και στη συνέχεια γρήγορα να διαθέσουν μια έκδοση που είναι συμβατή με το Linux.
Ακολουθεί η επίσημη δήλωση της εταιρείας:

..σήμερα διαθέτουμε την Beta μιας νέας και βελτιωμένης έκδοσης του Steam Play σε όλους τους χρήστες του Linux! Περιλαμβάνει μια τροποποιημένη διανομή του Wine, που ονομάζεται Proton, και μπορεί να παρέχει συμβατότητα σε τίτλους παιχνιδιών των Windows.

Το Steam Play χρησιμοποιεί το Vulkan για την προβολή των DirectX 11 και 12 και υποστηρίζει την λειτουργία πλήρους οθόνης αλλά και ελεγκτών παιχνιδιών.
Πρόκειται για ένα δίκοπο μαχαίρι για τους παίκτες του Linux. Η νέα τεχνολογία θα προσφέρει σίγουρα περισσότερες επιλογές, αλλά υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος οι προγραμματιστές παιχνιδιών να αρχίσουν να χρησιμοποιούν μόνο αυτή και να σταματήσουν να κατασκευάζουν εντελώς παιχνίδια για το Linux. Η ανησυχία υπάρχει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι περισσότεροι χρήστες δεν θα χαρούν με την πρόσβαση σε περισσότερα παιχνίδια.
________________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS