ΑρχικήHow ToFirefox 61.0.2 αυτόματη αποκατάσταση περιήγησης

Firefox 61.0.2 αυτόματη αποκατάσταση περιήγησης

Ο Firefox θεωρείται η πρώτη εναλλακτική λύση μετά τον Chrome, αν και η Microsoft προσπαθεί να καθιερώσει τον Edge. Ο Firefox αναπτύσσεται συνεχώς και κάθε έκδοση που κυκλοφορεί προσφέρει ή βελτιώνει κάποια λειτουργικότητα της εφαρμογής.
Έτσι και με την τελευταία κυκλοφορία του Firefox στην έκδοση 61.0.2, το ίδρυμα Mozilla φέρεται να πρόσθεσε ένα νέο χαρακτηριστικό που μπορεί να μην το προσέξατε, αλλά μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο.firefox
Η νέα λειτουργία ονομάζεται αυτόματη επαναφορά καρτελών ή automatic restoring of browsing sessions και όπως λέει το όνομά της παρέχει την δυνατότητα αυτόματης επαναφοράς των καρτελών περιήγησης ακόμη και όταν τα Windows επανεκκινήσουν για να ολοκληρώσουν την εγκατάσταση μιας ενημερωμένης έκδοσης ή όταν τερματίσετε μόνοι σας τα Windows χωρίς να κλείσετε πρώτα το πρόγραμμα περιήγησης.
Ενώ αυτή η δυνατότητα υποστηρίζεται μόνο από το Firefox 61.0.2 στα Windows, και σταδιακά θα κυκλοφορήσει και για τις άλλες πλατφόρμες που υποστηρίζει η εφαρμογή του ιδρύματος Mozilla.
Προς το παρόν, αυτή η δυνατότητα δεν είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή, αλλά θα ενεργοποιηθεί σταδιακά κατά τις προσεχείς εβδομάδες.
Παρακάτω θα δούμε πως με ένα απλό tweak μπορείτε να ενεργοποιήσετε την αυτόματη αποκατάσταση περιήγησης στον Firefox των Windows:
Στην γραμμή διευθύνσεων του Firefox πληκτρολογήστε about:config.
Θα εμφανιστεί ένα προειδοποιητικό μήνυμα που αναφέρει ότι θα χάσετε την εγγύησή σας: η αλλαγή αυτών των προηγμένων ρυθμίσεων μπορεί να είναι επιβλαβής για τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την απόδοση αυτής της εφαρμογής. Θα πρέπει να συνεχίσετε μόνο εάν είστε σίγουροι για το τι κάνετε….
Πατήστε την Αποδοχή και στη συνέχεια στο πλαίσιο αναζήτησης στο επάνω μέρος της οθόνης πληκτρολογήστε την παρακάτω σειρά:

toolkit.winRegisterApplicationRestart

Εναλλακτικά, όλα τα βήματα που περιγράψαμε παραπάνω υπάρχουν την παρακάτω διεύθυνση:

about:config?filter=toolkit.winRegisterApplicationRestart

που μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε στη γραμμή διευθύνσεων του Mozilla Firefox, αν και θα πρέπει να δείτε και πάλι την προειδοποίηση εάν δεν έχετε ανοίξει ποτέ την συγκεκριμένη οθόνη ρυθμίσεων.
Από προεπιλογή, αυτή η ρύθμιση έχει οριστεί στο false. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε για να ενεργοποιήσετε τη ρύθμιση είναι να κάνετε διπλό κλικ για να αλλάξετε την τιμή από false σε true.
Μετά τις αλλαγές ο Firefox θα πρέπει να επαναφέρει αυτόματα τις καρτέλες που έχετε ανοιχτές την επόμενη φορά που θα επανεκκινήσετε τον υπολογιστή χωρίς να κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησης.
__________________________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS