ΑρχικήinetΤο LibreOffice στο Microsoft Store από άγνωστο developer

Το LibreOffice στο Microsoft Store από άγνωστο developer

Το Libreoffice, ένα δωρεάν πρόγραμμα αντίστοιχο του Microsoft Office, είναι τώρα διαθέσιμο στο Microsoft Store για Windows 10 Pc και tablets. Αυτό που είναι ανησυχητικό είναι ότι ο publisher της εφαρμογής δεν φαίνεται να είναι το ίδιο το LibreOffice, αλλά κάποιος τρίτος, ο οποίος μάλιστα έχει βάλει την τιμή του προγράμματος στα 2.99 δολάρια.

libreoffice microsoft store

Το LibreOffice είναι μια δωρεάν πλατφόρμα office, αναπτυγμένο από την The Document Foundation. Ωστόσο η εφαρμογή κυκλοφόρησε στο Microsoft Store από ένα account με όνομα .Net στις 7 Ιουλίου, και επιτρέπει στον χρήστη να κατεβάσει την εφαρμογή δωρεάν ή να την αγοράσει για 2.99$. Ενώ στην περιγραφή του προϊόντος αναφέρεται ότι το χρηματικό ποσό βοηθάει την ομάδα του LibreOffice, είναι πιθανό ο χρήστης .Net να μην έχει καμία σχέση με την ομάδα, και να μην αποδίδει τα κέρδη.

Το Secnews ήρθε σε επαφή με την ομάδα του The Document Foundation, την κατασκευάστρια εταιρεία του LibreOffice, για να επιβεβαιωθεί το ποιος είναι πίσω από την εν λόγω εφαρμογή. Λάβαμε ως απάντηση ότι θα διερευνηθεί το θέμα από την ομάδα τους, και θα μας ενημερώσουν.

Πρόκειται όμως για το αυθεντικό LibreOffice?

Με μια πρώτη ματιά, όλα δείχνουν ότι είναι η αυθεντική εφαρμογή, αλλά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν έχει παραμορφωθεί με οποιονδήποτε τρόπο, μη εμφανή στον χρήστη.

Για την μετατροπή της εφαρμογής στην συμβατή μορφή που χρειάζεται να είναι το πρόγραμμα ώστε να καταχωρηθεί στο Microsoft Store, χρησιμοποιήθηκε το Desktop Bridge της Microsoft. Μέσω του Desktop Bridge, οι developers μπορούν να κάνουν τα προγράμματα τους συμβατά με πολλά συστήματα, καθώς χρησιμοποιείται του UWP (Universal Windows Platform) που ενεργεί ως «περιτύλιγμα» του εκτελέσιμου αρχείου.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS