ΑρχικήHow ToWi-Fi στα Windows: Δείτε την ποιότητα σύνδεσης του δικτύου σας

Wi-Fi στα Windows: Δείτε την ποιότητα σύνδεσης του δικτύου σας

Αν και τα δίκτυα Wi-Fi (ασύρματα δίκτυα) έχουν γίνει πολύ πιο ισχυρά το τελευταίο διάστημα, εξακολουθούν να έχουν φυσικούς περιορισμούς. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες του Wi-Fi είναι η κακή ποιότητα σύνδεσης.Wi-Fi
Στα Windows, μπορείτε να δείτε το εικονίδιο του δικτύου κάτω δεξιά, και αυτό σας δίνει μια ιδέα για το πόσο ισχυρή είναι η σύνδεσή σας. Όμως δεν εμφανίζει κάποια μέτρηση.
Παρακάτω θα δούμε έναν τρόπο που θα σας βοηθήσει να βλέπετε ανά πάσα στιγμή την ποιότητα της ασύρματης σύνδεσης που χρησιμοποιείτε.
Η μέθοδος θα σας εμφανίζει πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα.
Αρχικά θα πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στο δίκτυο Wi-Fi που θέλετε να δοκιμάσετε για να μην κάνουμε άσκοπες κινήσεις.
Πληκτρολογήστε cmd στην αναζήτηση των Windows και ανοίξτε ένα παράθυρο γραμμής εντολών.
Αντιγράψτε και επικολλήστε την παρακάτω εντολή αν δεν θέλετε να την πληκτρολογήσετε:

netsh wlan show interface

Η εντολή μετά το απαραίτητο enter θα σας δώσει πάρα πολλές πληροφορίες για το ασύρματο δίκτυό σας. Θα δείτε το SSID, τον τύπο του radio και τη λειτουργία της σύνδεσης.
Το σημείο που θα πρέπει να κοιτάξετε είναι το Signal. Δίπλα θα δείτε μια ποσοστιαία μέτρηση από το 1 μέχρι το 100. Η συγκεκριμένη μέτρηση αντιπροσωπεύει το πόσο ισχυρό είναι το σήμα σας.
Αν το ποσοστό δεν σας ευχαριστεί μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να το βελτιώσετε:
Προσπαθήστε να πάτε όσο πιο κοντά στο router, ή μετακινήστε το router πιο κοντά στον υπολογιστή σας. Οι τοίχοι εμποδίζουν το ασύρματο σήμα, οπότε τόσο πιο κοντά βρίσκεστε στην πηγή του σήματος, τόσο καλύτερη θα είναι η ποιότητά του.
Χρησιμοποιώντας την παραπάνω εντολή ελέγξτε την ισχύ σήματος μετά από κάθε αλλαγή τοποθεσίας του router ή του υπολογιστή σας. Για να μην αντιγράφετε συνέχεια την εντολή, πατήστε το βελάκι που δείχνει πάνω, και η εντολή θα σας εμφανίζεται αυτόματα περιμένοντας το enter σας.
Εάν δεν μπορείτε να μετακινήσετε τον υπολογιστή σας κοντύτερα στο router, μπορείτε να αγοράσετε κάποιο Wi-Fi extender για την ενίσχυση του σήματός σας.
Αν τίποτα από τα παραπάνω κανένα δεν βελτιώνει τη σύνδεσή σας θα πρέπει να εξετάσετε σοβαρά το ενδεχόμενο αντικατάστασης του router σας ή και καμιά φορά την αντικατάσταση του παρόχου.
____________________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS