ΑρχικήUpdatesScientific Linux 6.10: κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση της 6

Scientific Linux 6.10: κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση της 6

Ο Pat Riehecky ανακοίνωσε τη διάθεση του Scientific Linux 6.10, το τελικό build του διανομής που βασίζεται στο Red Hat.  Η συγκεκριμένη έκδοση θα υποστηρίζεται μέχρι το Νοέμβριο του 2020. Scientific Linux 6.10
Να αναφέρουμε ότι οι διανομές CentOS, και Scientific Linux χρησιμοποιούν σαν βάση το Red Hat. Η τελευταία έκδοση των δύο forks ακολουθεί πιστά την έκδοση του RHEL, που αυτή τη στιγμή είναι στην 7.5.

Εικόνα Wikipedia

Η έκδοση που δημοσιεύουμε σήμερα (Scientific Linux 6 build 10), όπως προαναφέραμε και μπορείτε να δείτε και στην παραπάνω εικόνα είναι η τελευταία έκδοση της 6, καθώς θα συνεχίσει να υποστηρίζεται μέχρι και το 2020.

Το Scientific Linux 6.10 i386/x86_64 είναι η τελική έκδοση του EL6, με σημαντικές διορθώσεις ασφαλείας και κρίσιμες ενημερώσεις σφαλμάτων. Παρακαλώ τρέξτε το yum clean expire-cache. Περισσότερες αλλαγές από τη SL 6.9:
Η διανομή χρησιμοποιεί τα Scientific Linux 6.10 repositories, το OpenAFS, ενημερώθηκε στην έκδοση 1.6.22.3.
Αλλαγές σε σύγκριση με το Enterprise 6: το httpd άλλαξε το προεπιλεγμένο index.html για να αφαιρέσει το Red Hat branding, στο Plymouth αφαιρέθηκαν τα κόκκινα χρώματα, και γενικά εξαφανίστηκαν όλα τα λογότυπα του redhat. Αλλαγή στο φόντο, τα GDM και KDM αλλάξαν το στυλ του tradedress, στο Anaconda προστέθηκε το Scientific Linux. Τα DVD δεν ζητούν πια κάποιο δίκτυο εκτός αν χρειαστεί, το redhat-rpm-config άλλαξε για να αναγνωρίζει το Scientific Linux σαν Enterprise Linux.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε την ανακοίνωση της έκδοσης και το release notes.
H νέα έκδοση της διανομής  είναι διαθέσιμη σαν full ISO των 5,8GB ή σε δύο μικρότερες εικόνες DVD (ISO).
Κατεβάστε το Scientific Linux 6.10 από τα παρακάτω links (SHA256):

__________________________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS