ΑρχικήinetΗ Microsoft σταματάει την υποστήριξη των Windows 7 στα επίσημα φόρουμ

Η Microsoft σταματάει την υποστήριξη των Windows 7 στα επίσημα φόρουμ

Η Microsoft αποφάσισε να σταματήσει την υποστήριξη των Windows 7 στα επίσημα φόρουμ της κοινότητας, καθώς και σε μια σειρά από άλλα προϊόντα της, πλην όμως θα τα αφήσει ανοικτά έτσι ώστε να μπορούν να συζητάνε οι χρήστες μεταξύ τους.

Η κοινότητα απαντήσεων της Microsoft λειτουργεί από τη ίδια την Micrοsoft. Έχει φόρουμ για πολλά προϊόντα της, όπου μπορείτε να εκθέσετε το πρόβλημά σας και να λάβετε υποστήριξη από τεχνικούς της Micrοsoft καθώς και από διάφορους τρίτους αντιπροσώπους.
Τα φόρουμ αυτά, είναι πολύ δημοφιλή, καθώς πολλοί χρήστες γράφουν εκεί σε καθημερινή βάση. Όμως, την Παρασκευή που πέρασε, η Microsoft σε μία ανακοίνωσή της ανέφερε ότι σταματάει την τεχνική υποστήριξη μέσα από τα φόρουμ αυτά, σε μία σειρά προϊόντων της, και συγκεκριμένα στα:

  • Windows 7, 8.1, 8.1 RT
  • Microsοft Security Essentials
  • Internet Explorer 10
  • Office 2010, 2013
  • Surface Pro, Surface Pro 2, Surface RT, Surface 2
  • Microsοft Band (αυτό το φόρουμ θα κλειδωθεί)
  • Mobile devices forum (Η Micrοsoft θα συνεχίσει την υποστήριξη στο φόρουμ με το όνομα “Other Windows mobile devices”)
  • Zune

Τα φόρουμ θα παραμείνουν διαθέσιμα και ανοικτά στα μέλη της κοινότητας, τα οποία θα μπορούν ακόμα να τα χρησιμοποιούν για να δημοσιεύσουν νέα ερωτήματα, θέματα ή απαντήσεις (με εξαίρεση αυτό που θα κλειδωθεί τον Ιούλιο του 2018). Το προσωπικό της Micrοsoft θα συνεχίσει να τα επιτηρεί για την κατάργηση τυχόν ανεπιθύμητων μηνυμάτων, αλλά δεν θα απαντάει πλέον στους χρήστες όταν πρόκειται για παροχή τεχνικής υποστήριξης.
Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί μία άλλη τεχνικός στο τομέα υποστήριξης της Micrοsoft δημοσίευσε παρόμοια ανακοίνωση στο φόρουμ των Windows 8.1, υπογραμμίζοντας ότι η Microsoft προχωρά σε αυτή την κίνηση για τα προϊόντα που «έφτασαν στο τέλος της υποστήριξης τους».
Δεν είναι σαφής η διατύπωση της Microsoft, καθώς θα μπορούσε να σημαίνει ότι σταματάει την “υποστήριξη” αλλά συνεχίζει την “εκτεταμένη υποστήριξη” η οποία θα μπορούσε να ήταν μία υποστήριξη υπό πληρωμή.
Από την άλλη μεριά, για πολλούς χρήστες, το τέλος των απαντήσεων από τους τεχνικούς της Micrοsoft δεν είναι τόσο μεγάλη απώλεια, καθώς πολλές από τις λύσεις τους, έχουν κατά καιρούς θεωρηθεί άχρηστες. Αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι δεν εργάζονται άμεσα για τη Microsoft, αλλά για τις εταιρείες τρίτων που προσλαμβάνονται για να προσφέρουν υποστήριξη, συνήθως παρέχουν γενικές λύσεις που δεν βοηθούν πολύ στην περίπτωση σύνθετων σφαλμάτων.
Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό δεν είναι το τέλος της πλήρης υποστήριξης για τα Windows 7. Οι ενημερώσεις ασφαλείας θα εξακολουθήσουν να προσφέρονται μέχρι τον Ιανουάριο του 2020, έτσι ώστε οι χρήστες που εξακολουθούν να τρέχουν το λειτουργικό αυτό, έχουν πάνω από ενάμιση χρόνο για να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους σε ένα νεότερο σύστημα.
Τα Windows 7 έχουν ένα μερίδιο παγκοσμίως γύρω στο 40% στους επιτραπέζιους υπολογιστές, ενώ τα Windows 10 αντίστοιχα βρίσκονται γύρω στο 35%.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS