ΑρχικήTop PicksAV-TEST Windows 10: Τα καλύτερα Antivirus με εκπλήξεις

AV-TEST Windows 10: Τα καλύτερα Antivirus με εκπλήξεις

Το γερμανικό ινστιτούτο ασφάλειας AV-TEST διεξήγαγε μια νέα έρευνα για να καθορίσει τις καλύτερες λύσεις προστασίας από ιούς (Antivirus) για την ενημερωμένη έκδοση των Windows 10 Fall Creators Update (έκδοση 1709). Τα αποτελέσματα ήταν λίγο περίεργα.
Ακριβώς όπως συνέβη και στις προηγούμενες δοκιμές, τα προϊόντα της Kaspersky και της McAfee βρέθηκαν στην κορυφή των διαγραμμάτων. Όμως και το VIPRE Security κατάφερε να πιάσει το μέγιστο σκορ με 18 πόντους.
Και τα τρία προϊόντα κατάφεραν να πιάσουν από 6 βαθμούς στις κατηγορίες προστασία, απόδοση και χρηστικότητα, σύμφωνα με τις δοκιμές του AV-TEST.AV-TEST
Υπάρχουν πολλά άλλα προϊόντα που έπιασαν σχεδόν το μέγιστο σκορ, μεταξύ των οποίων οι εφαρμογές ασφαλείας V3 Internet Security της AhnLab, το Avira Antivirus Pro, το Bitdefender Internet Security και το Trend Micro Internet Security.
Όλα τους σημείωσαν 5,5 βαθμούς σε μία από τις τρεις δοκιμές που αναφέρθηκαν παραπάνω.
Το Internet Security της ESET αυτή τη φορά έπιασε το χειρότερο σκορ, γεγονός που αποτελεί έκπληξη, καθώς η συγκεκριμένη στιγμή η εταιρεία, αναπτύσσει μια από τις πιο προηγμένες λύσεις ασφάλειας στον κόσμο.
Η εφαρμογή έπιασε μόνο 15 βαθμούς: 5,5 για προστασία, 4 για απόδοση και 5,5 για την χρηστικότητα.
Από την άλλη, η απόδοση του Microsoft Windows Defender φαίνεται να είναι πολύ καλύτερη από ό, τι στις προηγούμενες δοκιμές, γεγονός που αποδεικνύει ότι η εταιρεία βελτιώνει την εφαρμογή ασφαλείας. Όπως γνωρίζετε το Windows Defender έρχεται προεγκατεστημένο στα Windows 10 και προσφέρει προεπιλεγμένη προστασία στα συστήματα όταν δεν χρησιμοποιείτε κάποια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή.
Σε αυτό το νέο γύρο δοκιμών, το Windows Defender έπιασε τους 15,5 βαθμούς, οπότε ξεπέρασε το προϊόν της ESET, με 6 βαθμούς για προστασία, 5,5 για απόδοση και 4 στην χρηστικότητα.

Σύμφωνα με τα λεπτομερή αποτελέσματα των δοκιμών, το Windows Defender απέκλεισε το 98,9% των επιθέσεων κακόβουλου λογισμικού zero day στην έρευνα του Νοεμβρίου και το 100% στις δοκιμές Δεκεμβρίου, προκαλώντας επιβράδυνση 6% κατά την εκκίνηση δημοφιλών ιστοτόπων. Για λόγους σύγκρισης, το προϊόν ασφαλείας της Kaspersky πήρε παρόμοια αποτελέσματα στην ανίχνευση κακόβουλου λογισμικού zero day, αλλά προκάλεσε επιβράδυνση κατά 13% στην περιήγηση.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS