ΑρχικήsecurityΡώσοι κάνουν hacking επιθέσεις υποδυόμενοι Ιρανούς!

Ρώσοι κάνουν hacking επιθέσεις υποδυόμενοι Ιρανούς!

Σύμφωνα με Βρετανούς και Αμερικανούς αξιωματούχους, Ρώσοι hackers πήραν μέρος σε μια Ιρανική επιχείρηση cyber κατασκοπείας, με σκοπό να επιτεθούν σε κυβερνητικές και βιομηχανικές οργανώσεις σε δεκάδες χώρες ενώ υποδύονται hackers της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Αυτή η ομάδα Ρώσων, με κωδικό όνομα “Turla”, κατηγορήθηκε από την Εσθονία και την Τσεχία ότι δρα εκ μέρους της υπηρεσίας ασφαλείας FSB της Ρωσίας. Λέγεται ότι χρησιμοποίησαν ιρανικά εργαλεία και υποδομές πληροφορικής με σκοπό το hacking οργανισμών σε τουλάχιστον 20 χώρες, μόλις τους τελευταίους 18 μήνες.

hacking

Οι hacking επιθέσεις ήταν κυρίως ενεργές στη Μέση Ανατολή και στοχευμένες σε οργανισμούς της Μεγάλης Βρετανίας. Ο Paul Chichester, ανώτερος υπάλληλος στο πρακτορείο πληροφοριών της GCHQ της Βρετανίας, δήλωσε ότι η επιχείρηση δείχνει ότι οι hackers που υποστηρίζονται από το κράτος, αναπτύσσουν νέες επιθέσεις και μεθόδους για να καλύψουν καλύτερα τα ίχνη τους. Το GCHQ επιπλέον δήλωσε ότι θέλει να ευαισθητοποιήσει για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα και να κάνει αυτές τις επιθέσεις πιο δύσκολες.

Για την ιστορία να πούμε, ότι τόσο η Ρωσία όσο και το Ιράν δεν απάντησαν άμεσα στα σχόλια της Κυριακής. Η Μόσχα και η Τεχεράνη έχουν αμφισβητήσει επανειλημμένα τους δυτικούς ισχυρισμούς περί hacking.

Οι δυτικοί υποστηρίζουν ότι η Ρωσία και το Ιράν είναι δύο από τις πιο επικίνδυνες απειλές στο διαδίκτυο, όπως και η Βόρεια Κορέα και η Κίνα. Πολύ συχνά κατηγορούνται για hacking επιθέσεις ανά τον κόσμο.

hacking

Οι πράξεις της ομάδας Turla, δείχνουν τους κινδύνους λανθασμένων cyberattacks, όπως υποστηρίζουν Βρετανοί αξιωματούχοι. Επιπλέον δήλωσαν, ότι δε γνώριζαν για δημόσια γεγονότα που είχαν λανθασμένα αποδοθεί στο Ιράν, λόγω Ρωσικών επιχειρήσεων.

Αντίστοιχες συγκεκαλλυμένες επιθέσεις έχουν πραγματοποιηθεί και από τη Δύση, όμως η GCHQ αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε πάνω στο θέμα.

Κερδίζοντας την πρόσβαση στην Ιρανική υποδομή, η Turla κατάφερε να χρησιμοποιήσει τα συστήματα “εντολής και ελέγχου” της APT34, για να αναπτύξει δικό της malware, όπως είπε η GCHQ και η NSA. Η ρωσική ομάδα ήταν επίσης σε θέση να έχει πρόσβαση στα δίκτυα των θυμάτων του APT34 και να έχει πρόσβαση στον κώδικα που απαιτείται για τη δημιουργία των δικών της εργαλείων hacking.

 

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS