ΑρχικήinetiPhone X Face ID: οι τράπεζες λένε όχι στην τεχνολογία

iPhone X Face ID: οι τράπεζες λένε όχι στην τεχνολογία

Η Apple αντικατέστησε την αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID στο iPhone X με το σύστημα αναγνώρισης προσώπου που ονομάζεται Face ID. Παρόλο όμως που η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το σύστημα είναι ασφαλές, οι δοκιμές έχουν αποδείξει ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία μάλλον έχει αποτύχει.iPhone X Face ID

Αυτές οι ανησυχίες για την ασφάλεια έχουν κάνει τις τράπεζες να καθυστερούν να πάρουν αποφάσεις για την προσθήκη της τεχνολογίας στις εφαρμογές τους για κινητά που πραγματοποιούν συναλλαγές, και ισχυρίζονται ότι η Apple δεν έχει αποδείξει ακόμα ότι η νέα τεχνολογία είναι πιο ασφαλής από το Touch ID.

Μια δημοσίευση της Korea Herald ισχυρίζεται ότι τουλάχιστον 20 τοπικές τράπεζες έχουν εκφράσει μέχρι στιγμής ανησυχίες σχετικά για το Face ID, ειδικά μετά την εμφάνιση δοκιμών που απέδειξαν ότι το σύστημα μπορεί να παρακαμφθεί από διδύμους και hackers με ειδικά σχεδιασμένες μάσκες.

“Είναι δύσκολο για εμάς να υιοθετήσουμε την βιομετρική τεχνολογία του iPhone X, αφού κανονικά χρειάζεται κάποιος χρόνος για να υποβληθεί σε διάφορες διαδικασίες ασφαλείας. Επιπλέον, η τεχνολογία επαλήθευσης προσώπου δεν είναι πλήρως αποδεδειγμένη”, ανέφερε ένας υπάλληλος της Kookmin Bank.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν αρκετές τράπεζες, στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και παγκοσμίως, οι οποίες επιβεβαιώνουν ότι το Face ID θα προστεθεί στις εφαρμογές ηλεκτρονικών συναλλαγών κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον.

Μέχρι στιγμής, όμως, η αναγνώριση προσώπου δεν φαίνεται να είναι η καλύτερη λύση, δεδομένου ότι όλες οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν απέδειξαν ότι θα μπορούσαν να παρακάμψουν την ασφάλεια της Apple, με την απαραίτητη τεχνογνωσία και πόρους.

Από την άλλη, υπάρχουν φήμες που αναφέρουν ότι η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου θα προστεθεί σε όλα τα μοντέλα του iPhone από το επόμενο έτος, ενώ το Touch ID είναι πολύ απίθανο να το δούμε στις κορυφαίες συσκευές της Apple.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS