ΑρχικήinetΔωρεάν antivirus για Windows χωρίς σκουπίδια και popups

Δωρεάν antivirus για Windows χωρίς σκουπίδια και popups

Οι περισσότεροι χρήστες υπολογιστών με Windows γνωρίζουν ότι χρειάζονται ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς για να προστατευτούν από τις άπειρες απειλές του σύγχρονου ιστού. Παρόλο που υπάρχουν πολλά δωρεάν προγράμματα προστασίας, ελάχιστα είναι εκείνα που είναι πραγματικά δωρεάν.

Γιατί;

Πολλές εφαρμογές προσπαθούν να σας αναγκάσουν να αναβαθμίσετε σε κάποια pro έκδοση η οποία είναι επί πληρωμή, ή να εγκαταστήσετε κάποια περιττή επέκταση του προγράμματος περιήγησης.

Φυσικά τα “κόλπα” δεν σταματούν εδώ. Υπάρχουν antivirus που σας εμφανίζουν διαφημίσεις ή κάποια αναδυόμενα παράθυρα που προσπαθούν να σας τραβήξουν την προσοχή. Να αναφέρουμε ότι υπάρχουν και άλλα που αν δεν προσέξετε στην εγκατάσταση θα σας γεμίσουν περιττές εφαρμογές τον υπολογιστή σας (βλέπε Comodo).Windows

Για αυτό το λόγο, έχουμε επιλέξει κάποιες δωρεάν εφαρμογές προστασίας που δεν σας γεμίσουν σκουπίδια. Ξεκινάμε με τις πιο καθαρές εφαρμογές και θα τελειώσουμε με μερικούς που έχουν popups από προεπιλογή, αλλά απενεργοποιούνται εύκολα με την αλλαγή μιας ρύθμισης.

Ίσως παρατηρήσετε ότι δύο μεγάλα ονόματα (AVG και Avast) απουσιάζουν εντελώς από την παρακάτω λίστα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι και οι δύο αυτές εφαρμογές αν και είναι πολύ γνωστές, γεμίζουν τον υπολογιστή σας με σκουπίδια, ή με popups. Έτσι απλά δεν αξίζει να χρησιμοποιηθούν εφόσον υπάρχουν άλλες διαθέσιμες λύσεις.

Windows Defender

Ας ξεκινήσουμε με το προεπιλεγμένο antivirus του Windοws 10. Το Windows Defender είχε κάποια προβλήματα στην “παιδική του ηλικία”, αλλά εξελίχθηκε σε ένα σταθερό antivirus με πολλούς επαγγελματίες να ασχολούνται με την ανάπτυξή του.

Ένας από τους καλύτερους λόγους να το χρησιμοποιήσετε είναι η πλήρης έλλειψη popups. Δεν υπάρχει έκδοση Premium του Windows Defender, οπότε δεν θα δείτε ποτέ κάποιο αναδυόμενο παράθυρο που θα σας ζητήσει να το πληρώσετε. Το Windows Defender συμπεριφέρεται ήσυχα και κάνει τη δουλειά του, προειδοποιώντας σας μόνο εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Sophos Home

Η Sophos δεν είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα σε προγράμματα προστασίας από ιούς, αλλά εξακολουθεί να είναι μια αξιόπιστη εταιρεία. Θα χρειαστεί να πραγματοποιήσετε εγγραφή για να κατεβάσετε το antivirus, αλλά αυτό είναι το ελάχιστο τίμημα για μια εφαρμογή που θα τρέχει χωρίς nags και popups. Ο εγκαταστάτης είναι αρκετά μεγάλος, οπότε ίσως χρειαστούν αρκετά λεπτά για να το εγκαταστήσετε. Μετά την εγκατάσταση όμως θα παρατηρήσετε ότι η εφαρμογή είναι καθαρή.

Immunet

Η εφαρμογή ασφαλείας είναι ανοιχτού κώδικα ClamAV που λειτουργεί σε πλατφόρμες Linux συνιστά να δοκιμάσετε το Immunet, ένα πλήρες antivirus που αναπτύσσεται από τη Cisco και τροφοδοτείται από τον κινητήρα του ClamAV.

Το Immunet δεν έχει κάποια πληρωμένη έκδοση, οπότε δεν θα δείτε popups οθόνες ή bloatware. Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο antivirus μοναδικό είναι ότι βασίζεται στην κοινότητά του. Όταν η εφαρμογή ανιχνεύσει μια λοίμωξη στο σύστημα κάποιου, μπλοκάρει αυτόματα την απειλή σε όλους όσους χρησιμοποιούν το Immunet. Για την εγκατάσταση της εφαρμογής χρειάζονται μόνο λίγα MB.

Bitdefender Antivirus Free

Το Bitdefender είναι άλλο ένα φιλικό και αξιόπιστο antivirus. Δεν έχει πολλές επιλογές για να μην συγχέει ακόμα και τον πιο αρχάριο χρήστη. Λειτουργεί διακριτικά στο παρασκήνιο, προστατεύοντας τον υπολογιστή σας. Δεν θα εγκαταστήσει σκουπίδια κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, αλλά θα πρέπει να προσέξετε δύο πράγματα.

1. Μετά την εγκατάσταση, η Bitdefender θα σας ζητήσει να συνδεθείτε σε ένα λογαριασμό στο site τους. Το λογισμικό δεν θα λειτουργήσει μέχρι να προσθέσετε το λογαριασμό σας.
2. Μόλις ενεργοποιήσετε το Bitdefender, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι στο επάνω μέρος της εφαρμογής και επιλέξτε Πληροφορίες λογαριασμού. Απενεργοποιήστε την επιλογή Προειδοποιήσεις οθόνης με ειδικές προσφορές για να αποτρέψετε την εμφάνιση αναδυόμενων παραθύρων που διαφημίζουν την πληρωμένη έκδοση του Bitdefender. Μετά από αυτό, δεν θα χρειαστεί να ανοίξετε ξανά το πάνελ.

Χαριστικά το Avira

Η Avira είναι ένας από τους “μεγάλους τρεις” παρόχους προστασίας δωρεάν εφαρμογών ασφαλείας (μαζί με τα Avast και AVG), και αναμφίβολα είναι η λιγότερο ενοχλητική εφαρμογή. Εφόσον αποφύγετε την εγκατάσταση των πρόσθετων σκουπιδιών, είναι ένα σχετικά ελαφρύ antivirus.

Ωστόσο, παρόλο που δεν είδαμε κάτι στις δοκιμές μας, ορισμένοι χρήστες αναφέρουν ότι το Avira εμφανίζει περιστασιακά διαφημιστικά μηνύματα. Έτσι, την προσθέσαμε στο τέλος της λίστας, σε περίπτωση που δεν σας αρέσει καμία από τις παραπάνω εφαρμογές.

Προσοχή: Στη σελίδα λήψης του Avira, βεβαιωθείτε ότι θα κατεβάσετε το Free Antivirus και όχι το Free Security Suite. Η τελευταία εφαρμογή συμπεριλαμβάνει τόνους bloat που φυσικά δεν χρειάζεστε.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS