ΑρχικήinetΗ σειρά Surface της Microsoft προδίδει τη νέα στρατηγική της εταιρείας

Η σειρά Surface της Microsoft προδίδει τη νέα στρατηγική της εταιρείας

surface

Μιλώντας στο Λονδίνο αυτήν την εβδομάδα, ο chief product officer της Microsoft, Panos Panay, δήλωσε ότι η σειρά Surface της εταιρείας αποτελεί βασικό κομμάτι της στρατηγικής της.

Στα χρόνια της ύπαρξής της, η Microsoft έχει κατασκευάσει σίγουρα διάφορα είδη hardware, με ποικίλους βαθμούς επιτυχίας.

Αλλά η σειρά Surface – που περιλαμβάνει φορητούς υπολογιστές, υβριδικά tablet-PC και σύντομα ένα αναδιπλούμενο tablet και ένα smartphone – ήταν μια μεγάλη επιτυχία για την εταιρεία, δημιουργώντας θετικά σχόλια για τον κομψό σχεδιασμό και δισεκατομμύρια έσοδα για την εταιρεία.

Όμως, καθώς η Microsoft έχει αλλάξει τις προτεραιότητές , υπό την ηγεσία του CEO της, Satya Nadella, η σειρά Surface έχει μετατραπεί σε κάτι περισσότερο από μια βιτρίνα για νέα σχέδια φορητών υπολογιστών. Αυτές οι συσκευές μετατρέπονται σε μια βιτρίνα για τη νέα έκδοση της ίδιας της Microsoft, όπου ο υπολογιστής και τα Windows, αν και σημαντικά, δεν είναι πλέον οι κύριοι στόχοι της εταιρείας.

Τα Windows δεν αποτελούν πλέον τον πυρήνα της Microsoft, καθώς η εταιρεία εξελίσσεται εδώ και αρκετό καιρό σε μια εταιρεία εφαρμογών cloud και παραγωγικότητας. Η εστίασή της έχει μετατοπιστεί.

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους, που το κινητό Surface Duo θα λειτουργεί με Android, μια απόφαση που η Microsoft δεν θα έπαιρνε πριν από μερικά χρόνια.

Χωρίς αμφιβολία, η αποκάλυψη των νέων συσκευών της, ένα χρόνο πριν αρχίσουν να διατίθενται προς πώληση είναι σίγουρα μια ασυνήθιστη κίνηση κα είναι φανερό ότι η Microsoft ελπίζει να ενθαρρύνει και άλλους προγραμματιστές hardware να δοκιμάσουν τα πτυσσόμενα tablets Windows.

Ο νέος σχεδιασμός με τη διπλή οθόνη, ενδέχεται να προσελκύει προγραμματιστές που διαφορετικά δεν θα σκέφτονταν να κατασκευάσουν εφαρμογές για Windows.

Μερικοί άνθρωποι ίσως αντικαταστήσουν το φορητό υπολογιστή τους με μια αναδιπλούμενη συσκευή, είπε ο Panay, ενώ άλλοι ίσως αποφασίσουν να έχουν και τα δύο.

Ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι οι νέες συσκευές θα έχουν επιτυχία ή θα ανταποκρίνονται στις αυξημένες απαιτήσεις της εποχής.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS