ΑρχικήsecurityMicrosoft: Μην εγκαταστήσετε τη νέα ενημέρωση για Windows 10 1809-Επηρεάζει το Windows...

Microsoft: Μην εγκαταστήσετε τη νέα ενημέρωση για Windows 10 1809-Επηρεάζει το Windows Defender ATP

MicrosoftΣτις 15 Οκτωβρίου, η Microsoft κυκλοφόρησε την ενημερωμένη έκδοση για τα Windows 10 version 1809. Αυτή η έκδοση περιλαμβάνει κάποιες διορθώσεις, που δεν σχετίζονται με θέματα ασφαλείας. Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, οι οργανισμοί που χρησιμοποιούν το Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP) μπορούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα, λόγω αυτής της έκδοσης.

Η Microsoft συμβουλεύει από χθες όλες τις επιχειρήσεις που έχουν την έκδοση Windows 10 1809 και την Windows Server 2019, να μην εγκαταστήσουν την ενημερωμένη έκδοση KB4520062.

Η KB4520062 είναι η δεύτερη ενημερωμένη έκδοση που κυκλοφόρησε η Microsoft τον Οκτώβριο. Πρόκειται για μια προαιρετική ενημέρωση, που όπως είπαμε δεν περιέχει διορθώσεις για ζητήματα ασφαλείας.

Το πρόβλημα με τη συγκεκριμένη έκδοση είναι ότι το Microsoft Defender ATP “ενδέχεται να σταματήσει να λειτουργεί και να αποτύχει στην αποστολή δεδομένων αναφοράς”.

Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για τις επιχειρήσεις που βασίζονται στο Defender ATP για την αντιμετώπιση ιών, την παρακολούθηση συσκευών κ.ά.

Επομένως, οι υπολογιστές που τρέχουν τα Windows 10 έκδοση 1809 και Windows Server 2019 κινδυνεύουν από αυτή την έκδοση. Το θετικό στοιχείο είναι ότι επειδή είναι προαιρετική έκδοση μπορεί να μην έχει εγκατασταθεί από πολλές επιχειρήσεις.

“Μπορεί να διακοπεί η λειτουργία της υπηρεσίας Microsoft Defender Advanced Threat Protection (ATP) και να αποτύχει να στείλει δεδομένα αναφοράς. Ίσως επίσης να λάβετε ένα σφάλμα 0xc0000409 στο Event Viewer στο MsSense.exe», δήλωσε η Microsoft.

Η εταιρεία πιστεύει ότι το θέμα θα διορθωθεί μέχρι τα μέσα του Νοεμβρίου. Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε αν η διόρθωση θα είναι διαθέσιμη στο Patch της Τρίτης, που θα κυκλοφορήσει στις 12 Νοεμβρίου.

“Προς το παρόν, προτείνουμε στις επιχειρήσεις με τις παραπάνω εκδόσεις να μην εγκαταστήσουν την KB4520062. Εργαζόμαστε πάνω στο θέμα και εκτιμούμε ότι μια λύση θα είναι διαθέσιμη στα μέσα Νοεμβρίου”, δήλωσε η Microsoft.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS