ΑρχικήsecurityPhishMe: Επένδυση εκατομμυρίων για την τεχνολογία phishing awareness

PhishMe: Επένδυση εκατομμυρίων για την τεχνολογία phishing awareness

phishing

Το PhishMe έχει ως στόχο να βοηθήσει τους οργανισμούς να εκπαιδεύσουν τους υπαλλήλους τους για τον εντοπισμό πιθανών κινδύνων phishing. Ο ιδρυτής του, Rohyt Belani, πιστεύει ότι οι χρήστες είναι το πραγματικό κλειδί για την ασφάλεια.
Σε πρόσφατη δημοσίευση, ανακοινώθηκε η αύξηση, κατά 13 εκατομμύρια δολλάρια, του δεύτερου γύρου χρηματοδότησης που περιλάμβανε τη συμμετοχή του Paladin Capital Group και Aldrich Capital Partners.
Ο πρώτος γύρος της χρηματοδότησης που πραγματοποιήθηκε το 2012, αυξήθηκε κατά 2.500.000 δολάρια, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης στα 15.500.000 δολλάρια.
Το PhishMe έχει ως στόχο να δώσει σε οργανώσεις μια χείρα βοηθείας για την αντιμετώπιση του κινδύνου των phishing emails, βοηθώντας στην εκπαίδευση των υπαλλήλων τους να αναγνωρίζουν δυνητικούς κινδύνους phishing. Τα Phishing emails είναι φαινομενικά αυθεντικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να ξεγελάσουν τους χρήστες κάνοντας κλικ ή εκτελώντας μια ενέργεια που θα καταλήξει σε κάποια μορφή βλάβης. Με τη νέα χρηματοδότηση, το σχέδιο είναι να επεκταθεί η τεχνολογία του PhishMe στο επόμενο στάδιο της εξέλιξής του.
“Από την άποψη της διαχείρισης συμπεριφοράς, προσπαθούμε να επηρεάσουμε θετικά την συμπεριφορά των εργαζομένων σχετικά με τις επιθέσεις phishing”, δήλωσε ο Rohyt Belani, ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της PhishMe, στο eWEEK.
«Τα τελευταία τρία χρόνια, οι τεχνικές και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις phishing έχουν αλλάξει, επομένως το PhishMe έχει συνεχή βελτίωση της λειτουργίας του για να περιοριστούν οι κίνδυνοι phishing», είπε ο Belani.
Πολλές επιθέσεις μπορούν να εκμηδενιστούν αν ένας υπάλληλος παρατηρήσει ότι μια συγκεκριμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αναφέρει κάτι εκτός του συνηθισμένου πλαισίου. Για παράδειγμα, ανέφερε ο Belani, αν λάβω ένα email από το PhishMe CTO και το e-mail ξεκινά “Αγαπητέ Rohyt,” θα ξέρω ότι κάτι πάει στραβά αφού τα μηνύματα που λαμβάνω από το CTO δεν ξεκινούν ποτέ κατ’ αυτόν τον τρόπο.
Ένα ακόμη βασικό πράγμα που έχει μάθει όλα αυτά τα χρόνια το PhishMe είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι, είτε το παραδέχονται είτε όχι, έχουν κάποια μορφή διαταραχής προσοχής (attention deficit disorder -ADD) και δεν θα καθίσουν να παρακολουθήσουν ένα 45λεπτο σεμινάριο σχετικά με το phishing. Ως εκ τούτου, η προσέγγιση του στην εκπαίδευση είναι να υπάρχουν επιλογές κατάρτισης που παραδίδονται σε μικρότερα κομμάτια, που διαρκούν από 90 δευτερόλεπτα έως 2 λεπτά, με τη μορφή ενός ελκυστικού βίντεο ή ενός infographic.
«Έχουμε διαπιστώσει ότι η εκπαίδευση που διαρκεί ελάχιστα και γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα είναι πολύ πιο αποδοτική από ότι η όχι και τόσο συχνή εκπαίδευση μεγαλύτερης διάρκειας,” δήλωσε ο Belani.
Το PhishMe σχεδιάζει να λανσάρει ένα νέο προϊόν μέσα στις επόμενες εβδομάδες που θα πάει πέρα από τα όρια της απλής κατάρτισης. Ο στόχος είναι να καταρρίψουν τον μύθο ότι οι άνθρωποι είναι ο πιο αδύναμος κρίκος στην ασφάλεια, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Belani.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS