ΑρχικήinetΤα usb stick χάνονται εύκολα

Τα usb stick χάνονται εύκολα

usb stick

Οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, των περίπου 5.300 πρώην μαθητών του Pitt Community College, ενδέχεται να έχουν εκτεθεί όταν ένα usb stick που έπρεπε να φτάσει σε μια ασφαλή θέση χάθηκε από τον υπάλληλο που του είχε ανατεθεί η μεταφορά και φύλαξη του.

Το περιστατικό συνέβη στις 21 Ιανουαρίου, αλλά η ανακοίνωση καθυστέρησε μέχρι πρόσφατα, επειδή το κολλέγιο έπρεπε να καθορίσει τα δεδομένα τα οποία χάθηκαν προκειμένου να ξέρουν οι αρμόδιοι ποιον θα έπρεπε να ειδοποιήσουν.

Ο Rick Owens, αντιπρόεδρος των διοικητικών υπηρεσιών στο εκπαιδευτικό ίδρυμα είπε στο WITN, ότι εκτός από τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, η συσκευή αποθήκευσης περιείχε επίσης άλλες πληροφορίες, όπως πλήρη ονόματα φοιτητών και διευθύνσεις.

Τα άτομα που επηρεάζονται περιλαμβάνουν και εκείνους που έδωσαν το GED exam στο Pitt Community College,  από την 1η  Ιανουαρίου του 1967. Οι φοιτητές που έδωσαν τις εξετάσεις αυτές μετά την 31η  Δεκεμβρίου 2001 δε διατρέχουν κίνδυνο να εκτεθούν τα στοιχεία τους.

Ο Owens πιστεύει ότι η συσκευή αποθήκευσης δεν εκλάπη, αφού το πρόβλημα παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της μετάβασης σε ένα νέο μηχανογραφημένο σύστημα όπου τα δεδομένα μετατράπηκαν από το φυσικό αρχείο σε ψηφιακή μορφή. Κατά τη διαδικασία, εικάζει, ότι το usb stick, μάλλον χάθηκε.

Ωστόσο, οι φοιτητές τα στοιχεία των οποίων ενδέχεται να έχουν διαρρεύσει, προτρέπονται να ελέγξουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς για προσπάθειες πιθανής απάτης, και αν παρατηρήσουν οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα, να αναφέρουν αμέσως το περιστατικό στις τράπεζες που διατηρούν τους λογαριασμούς τους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS