ΑρχικήsecurityTwitter: Διαγραφή χιλιάδων ψεύτικων ιρανικών και ρωσικών λογαριασμών

Twitter: Διαγραφή χιλιάδων ψεύτικων ιρανικών και ρωσικών λογαριασμών

TwitterΈνα από τα πιο συνηθισμένα μέσα για την εξάπλωση παραπληροφόρησης και πολιτικής προπαγάνδας είναι τα social media. Το Twitter εντόπισε, πρόσφατα, τέτοια περιστατικά στην πλατφόρμα του, τα οποία φαίνεται να προέρχονταν από τη Ρωσία και το Ιράν. Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αποκάλυψε ότι προχώρησε αμέσως σε διαγραφή των ψεύτικων λογαριασμών.

Απ’ ότι φαίνεται οι περισσότεροι ψεύτικοι λογαριασμοί προέρχονται από το Ιράν. Το Twitter εντόπισε και διέγραψε 4.779 λογαριασμούς, καθώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι συνδέονται ή υποστηρίζονται πλήρως από την κυβέρνηση του Ιράν.

Αυτοί οι λογαριασμοί χρησιμοποιούσαν ψεύτικα ονόματα, διέδιδαν ψεύτικες πληροφορίες και υποκινούσαν πολιτικές συζητήσεις, οι οποίες ήταν υπέρ των ιρανικών συμφερόντων.

Οι ψεύτικοι λογαριασμοί έκαναν tweets με περιεχόμενο ειδήσεων, γύρω στις δύο εκατομμύρια φορές, το οποίο θεωρείται μέσο χειραγώγησης των χρηστών της πλατφόρμας και είναι αντίθετο με τους όρους χρήσης του Twitter.

Περίπου 300 από αυτούς τους λογαριασμούς, διαγράφηκαν επειδή προσπαθούσαν να επηρεάσουν τον κόσμο, σχετικά με θέματα, που αφορούν το Ισραήλ, ενώ 2.865 λογαριασμοί διαγράφηκαν επειδή διέδιδαν ψεύτικες ειδήσεις τόσο για πολιτικά όσο και για κοινωνικά ζητήματα.

Ωστόσο, το Twitter εντόπισε και τέσσερις λογαριασμούς, οι οποίοι φαίνεται να προέρχονται από τη Ρωσία, και συγκεκριμένα από το ρωσικό Ινστιτούτο Έρευνας του Ίντερνετ (IRA), μια οντότητα, που εδρεύει στη Μόσχα και ασχολείται με την προώθηση της πολιτικής ατζέντας του Κρεμλίνου.

Πριν κάποιους μήνες, το Twitter είχε εντοπίσει πάνω από εννέα εκατομμύρια tweets, που σχετίζονταν με πολιτικά θέματα και προέρχονταν από χιλιάδες λογαριασμούς του IRA.

Το Twitter έχει ανακαλύψει και άλλους ψεύτικους λογαριασμούς, που προωθούν πολιτικά συμφέροντα και προέρχονται από άλλες χώρες. Πρόσφατα, διέγραψε 130 λογαριασμούς, που προέρχονταν από την Ισπανία και 33 από τη Βενεζουέλα.

Φυσικά, το Twitter δεν είναι η μόνη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, που αντιμετωπίζει τέτοια περιστατικά.

Τον Μάιο, το Facebook αναγκάστηκε να διαγράψει χιλιάδες ρωσικές σελίδες, λογαριασμούς και ομάδες, τα οποία χρησιμοποιούνταν σε πολιτικές εκστρατείες, με σκοπό να επηρεάσουν τον κόσμο σχετικά με τη στρατιωτική δραστηριότητα στην Ουκρανία.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS