ΑρχικήinetQualcomm Sense ID τεχνολογία ανώτερη του Touch ID της Apple

Qualcomm Sense ID τεχνολογία ανώτερη του Touch ID της Apple

Qualcomm Sense ID: Η Qualcomm παρουσίασε σήμερα ένα νέο scanner δακτυλικών αποτυπωμάτων, και αν είναι έτσι όπως υπόσχεται η εταιρεία, θα πρέπει να είναι ακόμη καλύτερο από το Touch ID της Apple.Qualcomm Sense ID

Το Sense ID, θα μπορούσε να πάρει τα δακτυλικά σας αποτυπώματα, ακόμη και αν τα χέρια σας είναι λίγο ιδρωμένα, λερωμένα ή βρεγμένα. Μια κοινή καταγγελία που υπάρχει με το Touch ID της Apple είναι ότι ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων δεν λειτουργεί καλά με ιδρωμένα, ή βρεγμένα δάκτυλα.

Η τεχνολογία της Qualcomm βελτιώνει τους υφιστάμενους σαρωτές που επαληθεύουν πια τα δακτυλικά αποτυπώματα σε 3D χρησιμοποιώντας τεχνολογία υπερήχων ήχου. Συλλέγουν χαρακτηριστικά, όπως το μέγεθος των γραμμών των δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτι που εξασφαλίζει τη συσκευή από τις γνωστές απάτες ξεκλειδώματος. Οι περισσότεροι αισθητήρες σήμερα διαβάζουν τα δακτυλικά αποτυπώματα μόνο σε 2D, ένας περιορισμός που καθιστά ευκολότερο για τους hackers να αναπαράγουν τα δακτυλικά αποτυπώματα που παίρνουν ας πούμε πάνω από ένα ποτήρι.

Ο νέος 3D sensor της Qualcomm μπορεί επίσης να ανιχνεύσει μέσα από γυαλί, αλουμίνιο, ανοξείδωτο χάλυβα, ζαφείρι και πλαστικό, σύμφωνα με την εταιρεία, έτσι ώστε ο κατασκευαστής μιας συσκευής θα μπορούσε να ενσωματώσει το σαρωτή σε οποιοδήποτε μέρος του νέου προϊόντος, συμπεριλαμβανομένης και της ίδιας της οθόνης του τηλεφώνου σας.

Η τεχνολογία του αισθητήρα θα είναι άμεσα συμβατή με επεξεργαστές Snapdragon 810 και 425 της Qualcomm, και το Sense ID θα είναι διαθέσιμο σαν αυτόνομη λειτουργία.

Βέβαια δεν έχουμε δει ακόμα το σαρωτή της Qualcomm σε δράση, και έτσι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την αποτελεσματικότητά του. Ας περιμένουμε και θα δούμε..

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS