ΑρχικήinetΗ Apple στη κορυφή των προβληματικών λειτουργικών συστημάτων

Η Apple στη κορυφή των προβληματικών λειτουργικών συστημάτων

apple

Μερικοί πιστεύουν ότι το λειτουργικό σύστημα με τον μεγαλύτερο αριθμό ευπαθειών που έχουν αναφερθεί, είναι τα Windows 7 ή τα Windows γενικά, κάτι το οποίο όμως δεν ισχύει, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη βάση NVD του 2014, όπου η Apple κατέχει τη πρώτη θέση.

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων, ή ακριβέστερα με τον Christian Florian στο GFI Blog που ανέλυσε τα δεδομένα, το λειτουργικό σύστημα της Apple Mac OS Χ, βρίσκεται στη κορυφή του γραφήματος των ευπαθειών, με 147 ευπάθειες μεταξύ των οποίων οι 64 είχαν υψηλό βαθμό σημαντικότητας και 67 από αυτές μέσο βαθμό σημαντικότητας.

Τη δεύτερη θέση έχει το λειτουργικό iOS της ίδιας εταιρείας με 127 κενά ασφαλείας και τη τρίτη θέση το Linux Kernel με 119 αναφορές. Το Microsoft Windows Server 2008 συμπληρώνει τις υπόλοιπες 7 κενές θέσεις στη πρώτη δεκάδα, με 38 αναφορές σε ευπάθειες.

Αν και είναι κάπως περίεργο να μην είναι τα Windows στη κορυφή του εν λόγω καταλόγου, οι εκδόσεις των Windows, παρατίθενται μεμονωμένα, ενώ το Mac OS X, το Linux, και το iOS, είναι όλα μαζί.

Ο Internet Explorer της Microsoft είναι η κορυφαία εφαρμογή με ευπάθειες με συνολικά 242 τρωτά σημεία να έχουν αναφερθεί για το πρόγραμμα περιήγησης στο Internet με τα 220 από αυτά να χαρακτηρίζονται με υψηλό βαθμό σημαντικότητας. Το Google Chrome είναι στη δεύτερη θέση και ο Mozilla Firefox στη τρίτη, πριν από τη Java και τον Flash Player της Adobe.

Αυτό που λείπει σίγουρα από τα δεδομένα, είναι το χρονικό διάστημα που χρειάστηκε η κάθε εταιρεία, μέχρι να κυκλοφορήσει patches για τις εφαρμογές της, ώστε να διορθώσει  τα αναφερθέντα προβλήματα και να παρέχει ασφάλεια στους υπολογιστές των χρηστών.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS