Αρχικήsecurity«Superfish» Ευπαθή laptop με στόχο το κέρδος; Προσφυγή κατά της Lenovo

«Superfish» Ευπαθή laptop με στόχο το κέρδος; Προσφυγή κατά της Lenovo

κέρδος - Lenovo - Ευπαθή laptop με στόχο το κέρδος

Ως προτεινόμενη μαζική προσφυγή υποβλήθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Νότιας Περιφέρειας της Καλιφόρνιας μήνυση εναντίον αμφότερων των Lenovo και Superfish. Στην μηνυτήρια αναφορά γίνεται λόγος για δόλια επιχειρηματική πρακτική, και για την δημιουργία ευπαθών σε κακόβουλες επιθέσεις laptop με στόχο το κέρδος, αποτέλεσμα της προεπιλεγμένης φόρτωσης του προγράμματος προβολής διαφημίσεων.

Ως ενάγων εμφανίζεται η Τζέσικα Μπένετ, η οποία σημειώνει πως προκλήθηκε βλάβη στο laptop της -Lenοvo Yoga 2- ως αποτέλεσμα του προγράμματος της Superfish, το οποίο χαρακτηρίζεται spyware στα σχετικά έγγραφα, δηλαδή ως κατασκοπευτικό λογισμικό. Η Μπένετ κατηγορεί αμφότερες τις εταιρείες για παραβίαση του ιδιωτικού απορρήτου της καθώς και για εκμετάλλευση από την καταγραφή των περιηγήσεών της στο Ίντερνετ.

Πάντως, τον Ιανουάριο όταν ο διαχειριστής φόρουμ της Lenοvo κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήματα που είχαν ανακύψει σχετικά με την προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων από το Superfish, είχε αναφερθεί στην λειτουργία του προγράμματος και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι:

«Το Superfish δεν αναλύει την συμπεριφορά του χρήστη στο Web, ούτε την παρακολουθεί, δεν γνωρίζει την ταυτότητά του, δεν τον στοχοποιεί. Κάθε σύνοδος είναι ανεξάρτητη από την προηγούμενη ή την επόμενη. Την πρώτη φορά που χρησιμοποιείται το Superfish, εμφανίζονται οι σχετικοί όροι, και απενεργοποιείται εάν ο χρήστης τους αρνηθεί».

Πηγή: tech.in.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS