ΑρχικήinetΑΔΙΑΝΟΗΤΟ: Φυλάκιση-πρόκληση σε δημοσιογράφο για δημοσιοποίηση links των Anonymous

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ: Φυλάκιση-πρόκληση σε δημοσιογράφο για δημοσιοποίηση links των Anonymous

δημοσιογράφο

Ένα δικαστήριο Ντάλλας, στο Τέξας των ΗΠΑ Τέξας καταδίκασε τον δημοσιογράφο Μπάρετ Μπράουν (Barret Brown) σε φυλάκιση 63 μηνών και διέταξε τον εγκλεισμό του σε σωφρονιστικό κατάστημα επειδή δημοσιοποίησε κάποια links που παρέπεμπαν στους διαδικτυακούς ακτιβιστές  Anonymous

Τον Απρίλιο ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος συμφώνησε να αποδεχθεί μια  κατηγορία ήσσονος σημασίας που αφορά τη μετάδοση απειλών ενεργώντας ως συνεργός σε δολιοφθορά (hacking), με την εκτέλεση ενός εντάλματος έρευνας. Το δικαστήριο εκτός από την φυλάκιση επέβαλε στον 33χρονο δημοσιογράφο και χρηματική ποινή που φθάνει σχεδόν τα 900,000 δολάρια.

Ο Μπάρετ Μπράουν, όπως αναφέρει το Russia Today,αντιμετώπιζε αρχικά το ενδεχόμενο να καταδικαστεί σε κάθειρξη 8,5 ετών, καθώς ήταν κατηγορούμενος για συνέργασία με τους Anonymous.

Οι νομικοί παραστάτες του, οι υποστηρικτές του στο Διαδίκτυο και η μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα ωστόσο, είχαν ζητήσει να του επιβληθεί ποινή ίση με το διάστημα που έχει ήδη περάσει στη φυλακή, δήλαδη  30 μήνες.

brown2

Η καταδίκη του Μπάρετ Μπράουν, που είχε συλληφθεί το 2012, έχει κινητοποιήσει τους υπερασπιστές της ελευθερίας του Τύπου παγκοσμίως. Αρχικά ο δημοσιογράφος είχε κατηγορηθεί για συνεργασία με τους Anonymous, όμως τελικά δήλωσε ένοχος για κατηγορίες ήσσονος σημασίας.

«Οι ΗΠΑ της αδικίας: ο Μπάρετ Μπράουν καταδικάστηκε σε φυλάκιση 63 μηνών σε ομοσπονδιακή φυλακή», έγραψε στο Twitter η ομάδα υποστήριξής “Ελευθερώστε τον Μπάρετ Μπράουν”, αφού έγινε γνωστή η ποινή του.

Σε βάρος του Μπράουν, ο οποίος συνεργαζόταν με το Vanity Fair και τη Huffington Post, είχε ασκηθεί δίωξη επειδή έδωσε στη δημοσιότητα συνδέσμους προς ιστοσελίδες που περιείχαν πληροφορίες οι οποίες είχαν κλαπεί από την εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας Stratfor Global Intelligence το 2011.

Ο 33χρονος δημοσιογράφος εξέφρασε τη λύπη του επειδή η αμερικανική κυβέρνηση «τον απειλούσε με κάθειρξη επειδή αντέγραψε και επικόλλησε έναν σύνδεσμο που ήταν διαθέσιμος σε δημόσιο χώρο, τον οποίο μάλιστα δημοσιοποίησαν και άλλοι δημοσιογράφοι χωρίς να διωχθούν».

Πηγή: directnews.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS